Під час прес-конференції "Українська Церква на шляху утвердження автокефалії" Патріарх Філарет прокоментував і існуючи сьогодні компрометуючи дії Росії надання Томосу Українській церкві.

"Москва готує підґрунтя, щоб втрутитися військовою силою. Як це сталося на Донбасі під причиною захисту місцевого населення. Зараз вони хочуть нову причину придумати – захист російської церкви, захист православних. Але, знаючи наміри Москви, ми не допустимо ніякого насилля і не дамо жодних підстав для цього, не дамо втрутитися у наше українське життя", – зазначив Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Патріарх Філарет.

За словами Патріарха Філарета, завадити об'єднанню ніхто не може. Тому що це воля Божа. Бог створює такі умови, що люди хочуть чи не хочуть, а змушені іти цією дорогою.

"Наприклад, багато хто в Київський патріархат не хотів входити. Господь допустив війну і війна показала, хто є хто. І починаючи з перших воїнів, які загинули на Донбасі, люди стали десятками, сотнями тисяч переходити в Київського патріархату. Раніше люди не думали про це, але коли їхні близькі загинули на Сході, а російська церква не відспівувала їх, а представники московського патріархату казали "Я не відспівуватиму їх", це й сподвигло до переходу. Саме Бог створив такі умови", – підкреслив Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як зазначив Патріарх Філарет, наступні кроки на шляху до автокефалії відбудуться вже найближчим часом.

Раніше Знай.ua писали про те, що головний московський "путінослав" може втратити сан - РПЦ за крок до розвалу.

Також Знай.ua писали про чергові погрози Росії: "Одне з основних завдань - протистояти екстремізму".