День військового фінансиста України

В цей день українські військові фінансисти відзначають своє професійне свято. Дату було засновано в 1999 році наказом міністра оборони України. Головна мета цього Дня — підвищення авторитету військовослужбовців, які несуть службу у фінансово-економічних органах, а також зміцнення престижу фінансової служби Збройних сил України в цілому.

Як відомо, однією з основних задач, яка стоїть перед військовослужбовцями, що несуть службу у фінансово-економічних органах Збройних сил України, є виведення грошового забезпечення військовослужбовців усіх родів військ на гідний рівень і створення сприятливих умов для своєчасної виплати їм грошового забезпечення та заробітної плати.

Всесвітній день боротьби з інсультом

Щорічно 29 жовтня майже в усіх країнах світу відзначається Всесвітній день боротьби з інсультом (World Stroke Day), який було встановлено Всесвітньою організацією по боротьбі з інсультом (World Stroke Organization, WSO) в 2006 році. Головна мета цього свята – заклик до строкових активних дій у всесвітній боротьбі проти цього захворювання.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Сама історія дати почалася ще в 2004 році, коли Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила інсульт глобальною епідемією, а в 2006-му була створена Всесвітня організація по боротьбі з інсультом, яка і заснувала цей День.

Лонгін Сотник

У понеділок, 29 жовтня, православні віряни вшановують пам'ять священномученика Лонгіна. За церковним переказом, святий Лонгін вважався цылителем окових хвороб. В цей день йому молилися всі, у кого були які-небудь проблеми із зором.

Крім того, на Лонгіна діставали з шаф зимовий одяг, щоб провітрити його на першому морозі і прогріти на останньому сонці. «Сонячне світло хоч і не довге, а в цей день нам дороге», — говорили в народі. Люди вірили в особливу силу поєднання морозу і сонця, здатну проганяти різні захворювання.