Синоптики розповіли українцям про погодні сюрпризи на тиждень, коли почнеться відлік останнього осіннього місяця.

погода
погода

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на синоптика Наталю Діденко.

За словами Діденко, протягом усього тижня у всіх областях України буде зберігатися дуже тепла погода, а у денні години стовпчик термометра підніматиметься до позначки в 18 градусів тепла. За її словами, на північних кордонах нашу країну рятує від холоду десята ізотерма, - лінія на карті, яка з'єднує однакову температуру.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Якщо ви уважніше придивитеся до мапи прогнозу температури на понеділок - то побачите, що Україна належить до зони теплого повітря в Європі. І це тепло надійно захищає славна десята ізотерма на наших північних кордонах", - розповідає Діденко.

За словами синоптика, у центрі і на півдні температура буде сягати 22 градусів тепла, а ось у північних регіонах буде трохи холодніше - в Чернігівській, Київській, Сумській областях прогнозується близько 10-16 градусів.

Дощі пройдуть лише на заході країни, але це ніяк не вплине на температуру - вона буде високою.

Дощі
Дощі

Діденко повідомила, що в Україні рекордно високі температури на відміну від Європи - в багатьох країнах вже випав сніг.

зима
зима

Нагадаємо, тільки до кінця листопада в Україну нагрянуть відчутні морози, а снігу варто чекати ближче до Нового року.

зима прийшла
зима прийшла

Якщо опади і будуть, то незначні. Про це розповів народний синоптик Леонід Гортань, передає Хвиля.

За словами синоптика, початок листопада буде морозним з мокрим снігом, а до кінця місяца слід чекати морозів майже до -10 градусів.

сувора зима
сувора зима


Як писав раніше Знай.ua, у неділю, 28 жовтня, в Україну прийде часткове потепління і сонячна погода.

Дощі, за прогнозами синоптиків, пройдуть тільки на заході країни, повідомляє Укргідрометцентр.

погода в Україні
погода в Україні

На півдні вдень повітря прогріється до +21 градуса, вночі очікується до +11 градусів. На заході вдень обіцяють до +22 градусів, вночі - до +5 градусів. На сході синоптики обіцяють від +18 до +20 градусів вдень і до +11 вночі. На півночі вдень очікується до +14 градусів, вночі температура опуститься до +5 градусів.


Також Знай.ua писав про те, що у понеділок, 29 жовтня, в Україні буде тепла і суха погода, лише в західних областях країни пройде невеликий дощ.