Тільки до кінця листопада в Україну нагрянуть відчутні морози, а снігу варто чекати ближче до Нового року. Якщо опади і будуть, то незначні. Про це розповів народний синоптик Леонід Гортань, передає Хвиля.

За словами синоптика, початок листопада буде морозним з мокрим снігом, а до кінця місяца слід чекати морозів майже до -10 градусів

"З 7 по 9 листопада очікується від 1 до 2 градусів морозу і мокрий сніг з дощем. 11-14 числа від 0 до 2 градусів морозу, з 14 по 16 буде плюсова температура до 4 градусів. Потім знову очікується мінусова температура до 3 градусів морозу. З 20 по 23 листопада плюсова температура, і з 23 по 27 числа морози посиляться, температура в Україні знизиться до -5, можливо, -8 градусів. У цей період дощ зі снігом може затримаються", – повідомив народний синоптик.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Гортань зазначив, подібні погодні умови очікуються в грудні, а сніг в Україні не буде затримуватися аж до Нового року.

Варто відзначити, прогноз синоптиків про заметіль у високогір'ї Карпат і Прикарпатті виправдався.

Популярний гірськолижний курорт замело снігом.

У високогір'ї Карпат випав сніг, замело популярний гірськолижний курорт Драгобрат в Рахівському районі Закарпатської області.

Зимові краєвиди засніжених Карпат демонструє відео з веб-камер, встановлених на горі. В онлайн-режимі, видно, що сніг продовжує падати.

Сніг на Драгобраті почав падати в ніч на середу, 24 жовтня. Вже побіліли будинку, ялинки і всі схили гірськолижного курорту. За наявними даними, товщина снігового покриву становить близько 10 см. При цьому сніг продовжує йти.

Нагадаємо, 28 жовтня, стихія подарує жителям північних і західних областей невеликий короткочасний дощ, в інших регіонах - без опадів. Вдень стовпчик термометра триматиметься в межах 7-13 градусів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", останні дослідження Лундського університету показують, що холодна погода може викликати серцевий напад.

Також "Знай.uа" писав, у 2019 році українців чекає цілих 10 вихідних днів. До звичних субот і неділь, додадуться ще два офіційних вихідних дні. На Новий рік українці відпочиватимуть 30, 31 грудня і також 1 січня.