Майже на чверть підняли ціну на газ, а згодом підкрутять і тарифи. Українці з острахом чекають нових платіжок, а потім і підвищення тарифів на тепло і гарячу воду. Уряд обіцяє допомогти з оплатою комунальних послуг субсидіями. А що робити українцям, яким відмовили у пільгах?

Згідно з вимогами МВФ, в Україні будуть підвищені ціни на газ для населення на 23,5%, що потягне і стрибок цін за тепло та гарячу воду. При доходах, що практично не ростуть, більшість наших громадян просто не потягнуть величезні комунальні рахунки. Але влада переконує, що розширить умови для отримання субсидій, щоб допомогти всім, хто їх потребує, - пише Politeka.

платіжки

Отримати субсидію стане легше, принаймні, так заявляє Кабінет міністрів.

У Гройсмана обіцяють скоротити список причин відмови у наданні субсидій.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Відтепер органи соцзахисту повинні у письмовій формі обґрунтувати, чому громадянину все ж відмовлено.

Але навіть у разі відмови це рішення може бути оскаржене. Люди можуть знову звертатися до органів соцзахисту та подавати повторні заяви на отримання знижки.

Що робити, якщо було відмовлено в призначенні субсидії?

Для повторної подачі документів після відмови потрібно звернутися в комісію з розгляду проблемних питань з надання населенню житлових субсидій, пільг і призначення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Якщо ви потрапляєте під одне з далі перерахованих умов, то напевно рішення комісії буде позитивним.

-Якщо у вас відсутні доходи.
-Якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї менше, ніж розмір мінімальної заробітної плати.
-Якщо подавальники заяви сплачують єдиний соціальний внесок в розмірі не менше мінімального протягом двох місяців поспіль перед днем ​​звернення за субсидією на момент призначення субсидії.
-При складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії.
-Якщо ви не були за кордоном більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії (крім службового відрядження, навчання або лікування за кордоном, що підтверджується відповідними документами).
-Тепер претендувати на допомогу від держави можуть і такі категорії: особи, які здають приміщення, що належать їм, в оренду; власники двох і більше авто; володарі двох і більше житлових приміщень; працездатні громадяни, які не мали офіційного підтвердження про те, що в даний момент працювати не можуть (наприклад, декретну відпустку, навчання в вузі) і не перебували на обліку в центрі зайнятості.

Крім того, сьогодні можуть отримати знижку на оплату комуналки навіть приватні підприємці.

злидні

Нагадаємо, українцям пояснили, що покриє субсидія.

Як повідомляв портал Знай.ua, оформити субсидію тепер можна онлайн.

Також Знай.ua писав про те, що влада затягує з монетизацією субсидій, українці ризикують не побачити коштів.

Дивіться: Економимо на опаленні