Отримати житлову субсидію українці тепер можуть не виходячи з дому, так як подати документи для призначення субсидії можна онлайн на урядовому порталі.

Styler підготував для вас повну покрокову інструкцію того, як це зробити.

1. Для отримання допомоги потрібно зайти на урядовий портал, де створено окремий розділ Субсидія.

2. Далі. Щоб ознайомитися з послугою і списком документів, вам достатньо мати адреси електронної пошти, куди прийде код для входу на сайт.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

3. На другому етапі потрібно заповнити заяву та декларацію про доходи і витрати.

4. Офіційно відправити документи на субсидію можна буде після того, як ви підтвердите особистість за допомогою електронного підпису, або через BankID.

5. Дізнатися, була призначена субсидія, можна за допомогою сервісу Єдиного державного реєстру одержувачів субсидій, перейшовши за посиланням.

Зазначимо, що комунальна субсидія надається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців і розраховується:

на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня;

на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня.

Зазначимо, що ця послуга абсолютно безкоштовна.

Нагадаємо, пропутінські популісти залишилися з носом, а Італія – з майбутнім великим газопроводом, який зменшить залежність країн єс від російського газу. Прем'єр країни Джузеппе Конте дав добро на будівництво Трансадріатичного газопроводу, і відповідно – на отримання каспійського газу від країни.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в уряді вже підвели перші результати нового опалювального сезону. Як зазначив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, тепло подали вже в 60% дитячих садків, шкіл, поліклінік і лікарень, а також у 45% багатоповерхівок.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що повна монетизація субсидій починається в Україні з 1 січня 2019 року. Тому одержувачам допомоги від держави зекономлені кошти на енергоресурсах будуть видаватися "живими грошима"

.