За непристебнутий ремін планують збільшити штрафи. До того ж водій заплатить і за свого пасажира, який ігнорує ПДР.

Більшість аварій, в яких загинули чи травмувалися люди, могли б не мати таких страшних наслідків, якби водії і пасажири використовували ремені безпеки. Про це розповіла координатор кампанії "За безпечні дороги" Олеся Холопік, - передає "Сегодня".

"Ремінь безпеки є ефективним засобом безпеки в ДТП, коли відбувається лобове або бічне зіткнення, перекидання, виліт в кювет. Процедура пристібання займає всього три секунди, але збільшує шанс на виживання у смертельній аварії на 50 %. Так, за даними патрульної поліції, на українських дорогах в середньому гине 3 500 чоловік в рік. Більшість з них – водії і пасажири. З використанням ременя безпеки у половини з них був би шанс вижити. Тобто приблизно 700 – 800 осіб на рік могли б залишитися живими", – вважає Олеся Холопік.

Більшість водіїв в усьому світі дуже поважають це правило, адже це стандарт безпеки. А от в Україні ситуація більш плачевна, адже як пасажири, так і водії часто нехтують правилами безпеки.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

У Європі, наприклад, близько 90% водіїв використовують ремінь. Тоді, як наші водії - 15%.

Є ПОДУШКА І "ТИ МЕНЕ ПОВАЖАЄШ?": ПОМИЛКОВІ ПЕРЕКОНАННЯ

Багато водії упевнені, що у випадку ДТП, їх захистить подушка безпеки. Однак, за словами спеціаліста, однієї подушки недостатньо. Подушки безпеки розроблені для роботи спільно з ременем.

Ремінь може допомогти уникнути травм при розкритті подушок безпеки.

САНКЦІЇ

Експерти переконані, що наших водії потрібно привчати до певних правил. Так, планується збільшити розмір штрафів.

Сьогодні штраф за непристебнутий ремінь смішний – 51 гривня. Депутати у новому законопроекті пропонують установити штраф на рівні 850 гривень.

Нагадаємо, спеціалісти порівняли штрафи в країна ЄС та в Україні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українці по-новому отримуватимуть водійські права.

Також Знай.ua писав, що МОЗ приготував водіям сюрприз: їх зобов'яжуть проходити медогляд, а декі хвороби можуть вплинути на видачу прав.

Дивіться: Нові правила на українських дорогах