У міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business Україна посіла 71 місце, покращивши свій показник на п'ять пунктів.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, наразі вже відомо, що за календарний рік Україна змогла подолати величезну кількість позицій у поважному світовому рейтингу. Проте найбільшого ривка українська економіка досягла у категорії "оподаткування", де пройшла цілих 110 пунктів.

"На 41 пункт зріс наш показник в номінації "міжнародна торгівля" і на 25 – в частині виконання контрактів. Найбільшого прогресу ми добилися в категоріях "оподаткування" з плюсом в 110 пунктів, "міжнародна торгівля" - плюс 70 сходинок, а в "захисті інвесторів" додали 56 пунктів. У легкості "отримання дозволів на будівництво" сьогодні Україна займає 30 місце у світі. Звичайно, ми на цьому не зупинимось. Знаю, ми заслуговуємо на краще і вміємо краще", - написав у Facebook президент Петро Порошенко.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того президент відзначив, що ніхто не вірив у такий ривок економіки воюючої держави. Також він додав, що Україна досягла значних успіхів і в інших категоріях.

"Найбільшого прогресу за роки реформ добилися в категоріях "оподаткування". Це тоді, коли ніхто не вірив, що щось можна зробити з цим "болотом". Закінчили з плюсом в сто десять пунктів. "Міжнародна торгівля" — з удвічі кращим показником до минулорічного. В захисті міноритарних інвесторів додали 56 пунктів", - додав Петро Порошенко.

Варто відзначити, що звіт Doing Business - це поважний світовий рейтинг, який складається на основі простоти ведення підприємницької діяльності та дозволяє потенційним інвесторам визначити якість потенційного державного регулювання.

Відомо, що індексацією цього рейтингу займається Світовий банк ще з 2003 року за наступними критеріями: легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволу на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків, законодавчий захист контрактів тощо.

Нагадаємо, Ахметову віддали сотні мільйонів бюджету за електрику сепаратистам.

Як повідомляв "Знай.ua", мінімалка продовжує змінюватися і дивувати українців.

Також "Знай.ua" писав, що Порошенко показав, скільки заробив за 2018 рік.

Рейтинг армій світу: чому Україна - на 29 місці