Українці намагаються зібрати останні копійки для погашення заборгованості по комунальним послугам та готуються до нових ударів долі. Але Національній комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, не до цього.

електроенергія
електроенергія

Так, НКРЕКП компенсувала компанії Ріната Ахметова "ДТЕК Донецькобленерго" 713,68 млн грн за постачання електроенергії в окуповані Росією райони на Донбасі. Про це стало відомо завдяки повідомленню "Наші гроші".

З'явилася інформація, що постанови комісії №914 та №915 від 28 серпня були прийняті на виконання рішення Донецького окружного адмінсуду за позовом ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" до НКРЕКП.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

А ось в позові компанія вказала, що з листопада по грудень 2014 року і з січня по березень 2015 року вона не отримала дотації для компенсації втрат від постачання електроенергії на непідконтрольні українській владі території Донбасу.

"ДТЕК Донецькобленерго" оголосило, що подало до комісії всі необхідні документи для отримання дотацій. У позові компанія вимагала врахувати їй компенсацію в сумі 548,41 млн грн.

Ситуацію також прокоментував журналіст Олександр Дубинський.

"Тут Рінат Леонідович отримав з бюджету відшкодування поставок електроенергії на окуповану територію Донбасу. На 0.713 млрд гривень. За рішенням суду. На який представник НКРЭКП, підконтрольної Порошенку, не з'явився. Мабуть, немає про що їм сперечатися - Ахметову і Порошенко, - коли йдеться про забезпечення електрикою підконтрольних РФ сепаратистів. Свої повинні бути в теплі, і зі світлом. Інакше Путін нападе", - пише Дубинський.

Варто нагадати, що в четвер, 25 жовтня оприлюднили щорічний рейтинг 100 найбагатших людей в Україні. Його склало видання Новий час. В своїх руках найбагатші українці тримають 37,5 млрд доларів що є половиною всього держборгу країни.

Видання зазначає, що капітал багатіїв зростає у 12 разів швидше, ніж ВВП України. Вони збільшили швидкість, з якої зростають їх сумарні статки, – з торішніх 33% до нинішніх 43%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поділ влади і територій у так званій "ДНР" розпочався задовго до ліквідації ватажка терористів Олександра Захарченко. І до цього причетні не тільки кадровики з РФ, кремлівські пропагандисти і наступники бойовиків. Нещодавно в Ростові-на-Дону (Росія) відбулася "сходка" кримінальних авторитетів, колишні і нинішні злодії в законі намагалися відірвати ласий шматок від окупованих міст.

Нагадаємо, Ахметов і Ко обійдуться без спільного з Льовочкіним і Рабиновичем кандидата – аналітика.

Як повідомляв Знай.uа Гройсман подарує 4 мільярди ваших грошей Ахметову.

Знай.uа писав, Рінат Ахметов: біографія і досьє одного з найбагатших людей України.