Ціна на газ для населення України з 1 листопада 2018 року зросла на 23,5%. Тепер українці платитимуть на півтори тисячі грн більше за тисячу кобометрів. А слідом за блакитним паливом, очікується підняття тарифів практично на всі компослуги.

Про це повідомили представники компанії "Нафтогаз Україна" на офіційному сайті.

Так, ціна за тисячу кубів блакитного палива для населення з майже 7 тисяч до 8548,92 грн, для підприємств теплокомуненерго - 8361,85 грн.

Ціна газу для всіх категорій споживачів на умовах ПСО становить 7482,61 грн за тисячу кубів газу з урахуванням ПДВ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зазначена ціна не враховує вартість доставки газу, його розподілу і ПДВ на ці операції. Кінцева ціна газу для населення становить 8548,92 грн, для підприємств теплокомуненерго - 8361,85 грн.

Додамо, здорожчання газу в Україні пройде у три етапи. Так, на вимогу Міжнародного валютного фонду уряд має підняти ціну до ринкової. Таким чином слід очікувати здорожчання ще на 40%. З 1 травня 2019 року по 31 грудня 2019 року ціна на газ для населення буде становити приблизно 9851,66 гривні за 1 тис куб м. А з 1 січня 2020 року "ринкова" ціна на газ за умови збереження показника базової ціни може підскочити приблизно до 12 313,85 гривні.

Нагадаємо, крім газу та тарифів у листопаді на українців чекає ще ряд змін, однак не приємних. Також очікуюють подорожчання на телефонний зв'язок, паливо, продукти і т.д.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як добитися зменшення боргу за комуналку та що зробити, щоб не втратити майно.

Також Знай.ua писав про те, що влада пообіцяла збільшення прожиткового мінімум ля українців вже у грудні.

Дивіться: Ціна на газ та інші фінансові ризики для України