Кір атакує українців з новою силою та набуває страшних масштабів. У Міністерстві охорони здоров'я зростання захворюваності назвали загрозливим.

За один лише останній тиждень медики зафіксували майже півтори тисячі випадків зараження. А з початку року жертвами хвороби стали понад 35 тисяч українців. З початком навчального року стан справ став ще гіршим.

У Міністерстві на це є пояснення. За словами медиків, найбільше захворювання поширюється там, де батьки знехтували вакцинацією.

У Кабінеті міністрів у той же час запевняють, що вакцини достатньо для всього населення. Це більш ніж 700 тисяч доз вакцини КПК (від кору, "свинки" та краснухи). Також представники МОЗ додають, що медпрепарати доставили у всі регіони.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Батьків вкотре закликають зробити щеплення дітям та не піддавати їх ризику, адже наслідки від цього захворювання можуть бути трагічними.

Додамо, нещодавно на Закарпатті від хвороби помер 12-річний школяр. Тоді були претензії до української влади, яка нібито, не завезла вдосталь вакцини.

Нагадаємо, українцям нагадали, як діяти при укусі скаженої тварини. Останнім часом в різних регіонах країни почастішали випадки нападу тварин на людей. Будьте обережні!

Як повідомляв портал Знай.ua, відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, чому щеплення робити потрібно та як лікуватися від ГРВІ без антибіотиків.

Також Знай.ua писав про те, що кілька тижнів тому Кабмін прийняв нову концепцію реформування закупівлі ліків і медичних виробів. Для кожного препарату буде підібрано оптимальний і зручний шлях "доставки" до пацієнта.

Дивіться: Як розпізнати симптоми кору