Керівник ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський заявив, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв сприяти у вирішенні питання доставки пенсій через Укрпошту.

Про це Смілянський заявив під час прес-конференції 1 листопада, повідомляє видання "Хвиля".

"Президент пообіцяв організувати процес таким чином, щоб це питання було вирішене і для працівників "Укрпошти" і для пенсіонерів", - зазначив він.

Керівник Укрпошти підкреслив, що обгрунтованим тарифом на оплату послуг за доставку і виплату пенсій є 1,78% (зараз діє тариф - 0,79%) суми пенсійних виплат в містах та 2,56% (замість діючого 1,56%) - в сільскої місцевості.

За словами Смілянського, на 5 листопада запланована його зустріч з президентом України про зміну тарифів на доставку пенсій.

Смілянський також заявив, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман отримав новий пакет документів про тарифи на доставку пенсій.

Директор ПАТ "Укрпошта" також сподівається, що зможуть з керівництвом Пенсійного фонду дуже швидко відпрацювати всі пропозиції.

"Моє відчуття, що після уваги керівництва країни до цього питання, рішення рухається. Всі зацікавлені в тому, щоб люди отримували пенсії. Всі розуміють, що крім "Укрпошти" дешевше їх ніхто не завдасть. Вже була спроба передачі функції доставки пенсій приватним компаніям, закінчилося все дуже погано: 30% не доїхало", - сказав Смілянський.

За словами Смілянського, питання з тарифами на доставку пенсій потрібно вирішити до 1 грудня, оскільки "Укрпошті" необхідно буде підписати договір з Пенсійним фондом, підготувати логістичну мережу.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України не погоджується з вимогами "Укрпошти" на підвищення тарифу на доставку пенсій

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Укрпошта" починає пожинати "плоди" реформи - експерти у один голос заявляють про шалені збитки державного підприємства.

Також "Знай.ua" писав, "Укрпошта" змушена припинити постачання пенсій та закрити 5-7 тисяч відділень у селах.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще