"Укрпошта" починає пожинати "плоди" реформи - експерти у один голос заявляють про шалені збитки державного підприємства.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на фінансовий звіт компанії.

У документі сказано, що Державне товариство "Укрпошта" з січня по вересень 2018 року зазнало 514 млн грн збитків.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Сума збитків за січень-вересень 2018 виявилася на 24% (на 99 млн грн) більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

При цьому компанія отримала чистий прибуток від продажу товарів, робіт і послуг за вказаний період в розмірі 4780 млн грн - на 28% (на 1037 млн грн) більше, ніж за такий же період минулого року, повідомляють експерти.

Нагадаємо, нещодавно "Укрпошта" оголосила, що припинить доставку пенсій, а тепер ще й вирішила закрити до 7 тисяч відділень у селах.

відділення Укрпошти
відділення Укрпошти

А все тому, що Кабмін відмовився ухвалити вигідних тариф для переведення соцвиплат.На сьогодні ця послуга для компанії є збитковою.

За словами генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, їх не влаштовує нинішній стан речей.

"Я б хотів бути максимально конкретним і відвертим: не буде прийнятий новий тариф на доставку пенсій до 1 листопада 2018 року, з 1 січня 2019 року доставка пенсій "Укрпоштою" буде припинено. А значить, понад 4,5 млн осіб вже з січня 2019 року можуть не отримати свою пенсію, так як Пенсійний фонд відмовляється оплатити хоча б собівартість її доставки", - зазначив глава "Укрпошти".

Укрпошта
Укрпошта


Як писав раніше Знай.ua, державна поштова служба "Укрпошта" з 1 січня 2019 року припиняє здійснювати доставку пенсій українським громадянам.

Пенсіонери
Пенсіонери

У компанії це рішення аргументують - збитковістю послуги. Виходить, що пенсії доставляють за дуже низькими тарифами.

Про це дивне рішення стало відомо завдяки заяві генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, яке він озвучив в одному з нещодавніх інтерв'ю для видання "Урядовий кур’єр".

"З 1 січня 2019 року не будемо доставляти пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного і виробничого персоналу", — сказав Смілянський.

Також Знай.ua писав про те, що "Укрпошта" прийняла рішення закрити тисячі відділень у селах та маленьких містечках, тепер багато українців не зможуть отримувати пенсії, як раніше.