Нещодавно "Укрпошта" оголосила, що припинить доставку пенсій, а тепер ще й вирішила закрити до 7 тисяч відділень у селах. А все тому, що Кабмін відмовився ухвалити вигідних тариф для переведення соцвиплат.На сьогодні ця послуга для компанії є збитковою.

За словами генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, їх не влаштовує нинішній стан речей.

"Я б хотів бути максимально конкретним і відвертим: не буде прийнятий новий тариф на доставку пенсій до 1 листопада 2018 року, з 1 січня 2019 року доставка пенсій "Укрпоштою" буде припинено. А значить, понад 4,5 млн осіб вже з січня 2019 року можуть не отримати свою пенсію, так як Пенсійний фонд відмовляється оплатити хоча б собівартість її доставки", - зазначив глава "Укрпошти".

Календар говорить про те, що 1 листопада близько, а досвід підказує: нових тарифів "Укрпошта", швидше за все, не отримає. Нічого не лишається, як зарити збиткові відділення, розігнати співробітників та залишити українців без виплат.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Мабуть, календар днями заглянув і український прем'єр, і реакція не забарилася. За його словами, "Укрпошта" повинна виконувати свою роботу, а якщо менеджмент компанії не згоден з цією функцією – він може звільнитися!

"Це неприпустимо - не доносити пенсії пенсіонерам. Я цього не допущу. Економити нехай починають з себе - своїх заробітних плат. Якщо менеджмент "Укрпошти" не розуміє важливості соціальної функції компанії, і це буде їх незмінна позиція - я б радив їм всім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу. Ми призначали менеджмент на конкурсній основі не для того, щоб вони брали в заручники всіх, особливо пенсіонерів", - заявив прем'єр, додавши: українська пошта повинна працювати для українських громадян.

"Фізичної доставки пенсій немає ніде в ЄС, - зазначив у коментарі "КП" в Україні" аналітик Олексій Кущ. - У нас це рудимент радянської моделі, але тоді, на відміну від сьогоднішнього дня, на це були ресурси".

Що робити пенсіонерам, якщо пошту закриють?

По-перше, вони можуть самостійно забирати гроші у поштових відділеннях. Але у деяких людей немає фізичних можливостей самостійно дійти до пошти.

По-друге, можна завести банківську картку, на яку отримувати виплати. Але в селах немає, де знаяти кошти, потрібно їхати до найближчого банкомату.

По-третє, оформити довіреність на родича або іншу близьку людини. Але в нотаріуса потрібно заплатити за послугу 300-400 грн.

Нагадаємо, Гройсман пообіцяв пенсії, щоправда цифри взв невідомо звідки.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців зобов'яжуть застрахуватися.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні з'явився закон про банкрутство фізосіб.