Український уряд анонсував українцям збільшення прожиткового мінімуму з наступного року і, разом з ним, автоматичного підвищення розмірів мінімальних зарплат та пенсій.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на відповідні повідомлення на офіційному сайті українського уряду.

Українцям розповідають, що у 2019 року в Україні буде діяти нова система перерахунку пенсій. Надбавка у окремих громадян країни може скласти близько 600 гривень.

пенсіонери
пенсіонери

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Відзначається, що якщо громадянин країни із середньою зарплатою, що вийшов у 2018 році на заслужений відпочинок, може розраховувати на те, що при розрахунку середня зарплата за два роки (5,4 тис. грн) у формулі буде помножена на стаж, 1% і коефіцієнт заробітку (при середній зарплаті він буде складати одиницю). При 35 роках стажу виплати становитимуть близько 1800 гривень.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Крім того, при перерахунку ПФ підвищить середню зарплату в 5,4 тис. На 50% середньої інфляції і 50% від зростання зарплат на три роки.

Якщо інфляція в Україні буде на рівні 10%, а середнє зростання заробітних плат складе 18%, то в такому випадку зарплату в формулі збільшать на 14% (10% / 2 + 18% / 2) - до 6,1 тис. Грн. У той час як загальний розмір пенсії після перерахунку становитиме 2,1 тис. грн. Тобто, автоматичний перерахунок складе близько 300 грн.

Гривня
Гривня

У той же час, якщо пенсіонер, який виходив на пенсію за тими ж правилами (в 2018 році з 35 роками стажу) мав зарплату удвічі вищу за середню, на даний момент його пенсія може становити 3,7 тис. грн, а після перерахунку - 4,3 тис. тобто в такому випадку надбавка буде на рівні 600 грн.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Нагадаємо, в Україні в наступному році, згідно з проектом бюджету, зростання доходів населення на 2% випередить інфляцію.

Підвищення зарплати
Підвищення зарплати

Так, найбідніші українці зможуть трохи впевненіше себе почувати. Втім, чи дійсно нова програма уряду покращить рівень життя у 2019 році?

За словами спеціалістів, заявлене збальшення соцвиплат (аліменти, пенсії і мінімальна зарплатня) все одно не дотягнуть до рівня фактичного прожиткового мінімуму.


Як повідомляв раніше Знай.ua, для оформлення субсидії в Україні не обов'язково особисто приходити на прийом.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

Зокрема, скандальний міністр розповів, що для подання документів на отримання субсидії не завжди необхідно, щоб людина особисто приносила документи до управління соцзахисту.

Андрій Рева
Андрій Рева


Також Знай.ua писав про те, що Державна поштова служба "Укрпочта" з 1 січня 2019 року припиняє здійснювати доставку пенсій українським громадянам.