Раніше було відомо про те, що Синод Української православної церкви Київського патріархату змінив правила звернення до предстоятеля

Тепер воно звучить наступним чином: "Святіший і Блаженніший (ім'я), Архиєпископ і Митрополит Києва - матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Русі Україна, Свято-Успенська Києво-Печерської і Почаївської Лавр Священноархімандрит".


У Київському патріархаті відразу розуміли про те, що не всі помісні церкви зможуть прийняти ці зміни і використовувати їх у спілкуванні. Про це стало відомо під час брифінгу, на якому з поясненнями виступив прес-секретар Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій Зоря.


За його словами, такі труднощі цілком очікувані. Українські церкви зовсім недавно навіть не могли мріяти про автокефалію, а коли відбулися такі історичні зміни, потрібен час для адаптації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще


Зоря також зазначив, що Українська церква зробила все можливе, що отримати особливе покликання. І вона дійсно гідна бути патріархатом. Мільйони віруючих, укріплене роками духовенство, історичні єпископат – все це робить її неповторною і сильною. Якщо порівнювати з іншими церквами, наприклад, сербської, болгарської, румунської, грузинської, вона їм не поступається за всіма цими ознаками.

"Але, якщо церкви не готові, щоб не викликати непорозумінь, наша церква постановила, що нехай буде їх звернення до нашого предстоятеля в дипломатичних відносинах: вони можуть назвати його архиєпископом і митрополитом. Не вживати титул патріарха", - до такого висновку прийшов Зоря.

Нагадаємо, раніше київський патріархат змусить московських попів провести ребрендинг: подробиці.


Як повідомляв портал "Знай.uа" з Росії знову доноситься автокефальний сморід.