На минулому тижні Верховна Рада ухвалила законопроект № 8060 про процедуру банкрутства. Завдяки цьому документу фізичні осіби, які опинилися у важкому фынансовому становищі, можуть ініціювати процедуру оголошення банкрутства.

Кодекс набере чинності лише через півроку, а тим часом українцям вирішили розповісти про всі нюанси та як він буде працювати в Україні, - пише "Сегодня".

Автори документа вже відзначили, що цей кодекс дасть можливість фізособам, які були сумлінними позичальниками, але потрапили в складну економічну ситуацію, ініціювати процедуру банкрутства і зняти з себе борги.

У той момент кредитори не можуть самі виступити ініціатором не стосовно боржників.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До слова, раніше інститут банкрутства працював лише для юридичних осіб, фізичні особи не мали такої моливості.

Щоб ініціювати процедуру банкрутства потрібно звернутися до господарського суду за місцем проживання, справа має проходити за участю арбітражного керуючого.

Також закон націлений на захист кредиторів.

Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника-юридичної особи або визнання його банкрутом для задоволення вимог кредиторів та відновлення платоспроможності фізособи.

Нагадаємо, експерти дали поради, як діяти, коли шахраї оформили інтернет-кредит на ваше ім'я.

Як повідомляв раніше Знай.ua, банки вигадали, як ще більше ускладнити життя українцям.

Також Знай.ua писав, що збіднілих українців звинувачують у марнотратстві, в уряді наказали економити на всьому.