Із стартом нового опалювального сезону та значними підвищеннями тарифів на житлово-комунальні послуги чи не перед кожною українською родиною гостро постало питання про заощадження.

знижка на опалення
знижка на опалення

Українцям пояснили, як можна зекономити - зокрема, за рахунок впровадження обліку теплової енергії, програми теплих кредитів" та запуску так званого Фонду енергоефективності.

опалення
опалення

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на повідомлення віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми не зможемо в 2,5 рази знизити ціну на газ, але ми здатні в 4 рази зменшити комунальні рахунки. В одному з будинків Києва за рахунок заходів енергоефективності оплата за теплоенергію у минулому опалювальному сезоні склала 8 грн за 1 кв. м, тоді як сусідні будинки платили 32 грн за 1 кв. м. Досягнуто економія в 4 рази і, цей шлях абсолютно здійсненний ... 80% будинків по країні вже мають будинкові лічильники. Десятки будинків отримали енергетичні сертифікати і вже мають розуміння щодо свого споживання, - заявив Зубко.

Варто нагадати, що Прем'єр-міністр Володимир Гройсман раніше заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні виросте на 23,5%.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

До 1 листопада населення платитиме за газ за старою ціною - 6958 грн. за 1000 м³. Щоб зберегти цей тариф, Кабмін двічі останнім часом продовжував дію спецобязательства, згідно з яким НАК "Нафтогаз" зобов'язаний був поставляти паливо населенню, релігійним організаціям і теплокомуненерго за пільговою ціною 4942 грн. за 1000 м³.

Нагадаємо, ціни на газ виросли, а тому у тарифи на компослуги також будуть переглядатися.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Скоро українці в усіх регіонах отримають платіжки з новими сумами. Втім, декому може пощастити.

газовий лічильник
газовий лічильник


Як повідомляв раніше Знай.ua, показники якості в сфері теплопостачання буде моніторити Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Як відзначають в НКРЕКП це дозволить повідомляти споживачам та всім зацікавленим сторонам про рівень надання послуги.

Опалення
Опалення


Також Знай.ua писав про те, що головна інтрига щодо монетизації полягає в тому, що насправді живих грошей замість віртуальних субсидій українські сім'ї можуть так і не дочекатися.