Показники якості в сфері теплопостачання буде моніторити Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Як відзначають в НКРЕКП це дозволить повідомляти споживачам та всім зацікавленим сторонам про рівень надання послуги. Передає Хвиля.

У прес-службі НКРЕКП повідомляють, що відповідні проекти форм звітності були схвалені на засіданні комісії.

Також наголошується, що прийняття зазначених форм звітності дозволить НКРЕКП отримувати інформацію про показники якості теплопостачання за трьома напрямками:

- безперервність теплопостачання (щорічно);

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

- якість теплоносія (щорічно);

- комерційна якість надання послуг (щоквартально).

Згідно з повідомленням, запровадження моніторингу дозволить регулятору вже зараз інформувати споживачів і всі зацікавлені сторони про показники якості послуг з теплопостачання ліцензіатів комісії, а в перспективі — враховувати показники якості послуг при встановленні тарифів ліцензіатів у сфері теплопостачання.

Варто відзначити, з 1 листопада українці відчують на собі значне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Проте навіть до моменту підвищення, установленому законодавчо, в Україні простежуються шахрайські схеми регулювання тарифів.

За результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органи місцевого самоврядування стало очевидно, що в окремих регіонах України необґрунтовано підвищували тарифи на тепло, причому рівень такого підвищення досягав 70%.

Про це повідомила у Facebook Оксана Кривенко, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Нагадаємо, після шокуючої новини про подорожчання ціни на газ, українцям слід готуватися до підвищення тарифів на гарячу воду та опалення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в уряді вже підвели перші результати нового опалювального сезону.

Також "Знай.uа" писав, багато хто помічав, що при звичайному споживанні світла та води, часто лічильники показують дуже разючу різницю в платіжках. Фахівці кажуть, що це може бути пов'язано як з поломкою обладнання, так і з махінаціями сусідів.