Національний банк України (НБУ) оприлюднив на офіційному сайті результати опитування про умови банківського кредитування. Так стало відомо, що українські банки планують підвищувати вимоги до великих корпоративних позичальників, при цьому пом'якшувати для позичальників серед малого та середнього бізнесу. Передає Хвиля.

український банк
український банк

Як повідомляє НБУ, в третьому кварталі деякі великі банки підвищили вимоги до позичальників-фізособ, хоча три чверті респондентів залишили кредитні стандарти незмінними.

В четвертому кварталі банки також планують незначно підвищити вимоги при кредитуванні населення.

На підвищення якості корпоративних кредитів протягом наступних 12 місяців розраховує практично половина опитаних банків.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Національний банк України
Національний банк України

При цьому, українські банки очікують, що з боку юросіб буде рости попит на всі види позик, найбільше — на гривневі і на короткострокові кредити, а також позики малим і середнім підприємствам.

Як розраховують банки, приплив депозитів населення та бізнесу повинен прискориться. Зростання депозитів населення очікують 68% опитаних, баланс відповідей склав 48% — це найвище значення за всю історію спостережень.

банківська карта
банківська карта

У третьому кварталі 75% опитаних банків повідомили, що розраховують на зростання обсягів корпоративних кредитів протягом наступних 12 місяців. Баланс відповідей склав 35%.

На збільшення кредитного портфеля домогосподарств очікують 68% респондентів (баланс відповідей 54%).

У той же час, в НБУ відзначають, що в роздрібному кредитуванні зберігається оптимізм ось уже десять кварталів поспіль, з другого кварталу 2016 року, а збільшення кредитування бізнесу банки постійно прогнозують з четвертого кварталу 2016 року.

Нагадаємо, українцям пояснили, чому долар рветься вперед і що робити.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" під загрозою закриття опинилися три популярних банки.

Також портал "Знай.uа" писав, що Нацбанк попередив українців про серйозні проблеми.