Російські перевізники подали до суду позов на французький сервіс пошуку попутників BlaBlaCar з вимогою заборонити роботу компанії на території РФ. Про це передає "Ехо Москви".

"З ініціативою про блокування сервісу BlaBlaCar виступила Російська організація "Об'єднання автопасажирских перевізників". Формально позов поданий від імені компанії "Транс лайн", до якої приєдналося ще 27 організацій", - йдеться в повідомленні.

На думку позивачів, BlaBlaCar сприяє процвітанню ринку нелегального перевезення - сервіс дозволяє водіям, які під виглядом "спільних поїздок" здійснюють комерційні перевезення, уникати сплати податків та не витрачатися на безпеку.

У заяві стверджується, що сервіс завдає "катастрофічні" збитки ринку автобусних перевезень. За даними позивачів, за останні три роки відтік пасажирів через BlaBlaCar становив близько 20 відсотків. Це позбавляє автотранспортні компанії коштів на оновлення автопарків, інфраструктури та обслуговування маршрутів, що робить їх неконкурентоспроможними.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Позивачі просять заборонити діяльність сервісу до того часу, поки компанія не приведе її у відповідність з російським законодавством.

Сервіс BlaBlaCar дозволяє водіям, які розмістили оголошення, шукати попутників і ділити з ними транспортні витрати. У Росії ним користується близько 15 мільйонів чоловік.

Раніше ми писали, що в Україні провідники пасажирських поїздів навчилися використовувати сервіс для пошуку попутників в автомобільних поїздках BlaBlaCar. Цю інформацію повідомив журналіст Олександр Рудоманов.

Він опублікував скріншот, на якому видно, що нібито водій виявився провідником. Водій-провідник пропонував поїхати поїздом Київ-Дніпро 80К, "всього лише" за 350 грн на боковому місці в плацкарті. Крім того, відзначимо, що цей поїзд дуже популярний серед пасажирів і встигнути купити на нього квитки непросто.

Нагадаємо, як провідники поїздів "барижити" на BlaBlaCar.

Як повідомляв "Знай.uа" занадто гучна музика коштувала меломанци життя.

Також Знай.uа писав, що новий додаток допоможе заощадити на подорожі.