З 4 по 9 листопада Київ відвідають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це йдеться в релізі постійного представника Міжнародного валютного фонду в Україні Йости Люнгмана.

"За зверненням влади, команда в складі кількох експертів МВФ відвідає Київ в період з 4 по 9 листопада для проведення консультацій щодо проекту бюджету на 2019 в контексті недавньої домовленості на рівні місії фонду" Йост Люнгман

Також відзначимо, що місія МВФ планує провести ряд консультацій з держбюджету-2019, прийняття якого є умовою надання Україні фінансування за новою програмою stand-by.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що Україна взяла на себе обов'язки вирівняти внутрішні та зовнішні ціни на газ ще у 2008 році, за підписом прем'єр-міністра того часу. Про це він заявив 31 жовтня під час зустрічі з представниками бізнесу, передає "Українська правда".

За його словами, розрахунки за старими кредитами зараз складають 54 млрд боргу.

"Меморандум з МВФ підписали 31 жовтня 2008 року. Рівно 10 років тому, дивно, що опозиція не святкує цю урочисту дату", - сказав він.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", основним підсумком минулого місяця стало рішення підняти ціни на газ на 23,5% - з нинішніх майже 7 тисяч грн до 8560 грн. Але це тільки початок і на вимогу МВФ, уряд має намір підняти ціну на блакитне паливо до ринкової.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що через подорожчання блакитного палива незабаром варто очікувати і зростання тарифів на гарячу воду, опалення, а також і на електрику. Нещодавно уряд оголосив нові ціни на природний газ для населення, під час першого етапу підняття вартості газ дорожчає на 23,5%.