Рідні незаконно засудженого в РФ журналіста Романа Сущенко отримали від нього лист із збірного пункту в'язниці "Матроська тишина" в Москві.

Російські тюремники етапували незаконно засудженого українського журналіста Романа Сущенка в СІЗО "Матроська тиша" в Москві. Про це розповіла донька політв'язня Юлія ,повідомляє Укрінформ.

За словами дівчини, це - останні новини про місцезнаходження батька. У той же час залишається неясним, куди Сущенка відправили далі.

"Отримали довгоочікуваний лист від нашого Романа Сущенко з Матроської тиші, датоване 11 жовтня. Він прибув туди в неділю, 7 жовтня. Розповів, що, швидше за все, буде перебувати там 10 днів, про кінцевому пункті відбування покарання батькові нічого не відомо, власне, про це нібито також не знає ніхто з працівників цього СІЗО. В камері разом з ним було ще три людини ", - повідомила вона.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 роки йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Російський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенко до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

8 жовтня стало відомо про етапування Романа Сущенка до місця відбування покарання.

Нагадаємо, у Росії Верховний суд відхилив апеляцію українського журналіста Романа Сущенка, якому призначили 12 років колонії суворого режиму.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політв'язня Романа Сущенка відправили по етапу.

Також "Знай.ua" писав, в'язні Кремля Олег Сенцов та Роман Сущенко надіслали Верховній Раді тривожне послання