Український журналіст Роман Сущенко, якого незаконно заарештували в Росії і засудили до 12 років колонії суворого режиму, відправився по етапу до місця, де відбуватиме покарання.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його колишній адвокат Марк Фейгін.

"За попередньою інформацією Романа Сущенка етапували до місця відбування покарання", - написав він. Поки що ніякі інші деталі не розкриваються.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Куди конкретно відправили журналіста, на даний момент невідомо. Трохи раніше Фейгін заявляв, що якщо до етапування дійде, він домагатиметься, аби його підзахисного не відправили далі середньої смуги Росії. Разом з тим Фейгін не виключає, що Романа Сущенка могли відправити до колонії у Якутську.

По предварительной информации Романа Сущенко этапировали к месту отбывания наказания.

Geplaatst door Mark Feygin op Maandag 8 oktober 2018

Два роки тому, 30 вересня 2016 року, російські спецслужби заарештували українського журналіста, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка. Його затримали в Москві, куди він прилетів з приватним візитом.

Журналіста звинуватили в шпигунстві і порушенні міжнародних правил. У ФСБ РФ заявили, що Сущенко – співробітник Головного управління Міноборони України. В ГУР Міноборони виступили із спростуванням цього твердження.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворово режиму. Скаргу на винесене рішення подали 5 червня.

Під час затримання російські силовики не повідомили про це ні консульським органам України, ні навіть рідним, які майже три доби не могли його знайти.

В'язня Кремля засудили до 12 років ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями. Колеги Сущенка, журналісти видання Укрінформ називають його затримання чисто політичною розправою. А все тому, що Роман розповідав французькій громадськості про сутність Росії, яка після анексії Криму та окупації частини Донбасу в 2014 році перетворилася на країну-агресора.

Роман Сущенко, як Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Володимир Балух з десятками інших політв'язнів кремлівського режиму борються за правду, європейські цінності та свободи українського суспільства.

Нагадаємо, Балух пише заповіт слідом за Сенцовим.

Як повідомляв "Знай.uа", з'явилися страшні подробиці побиття Балуха в Криму.

Також "Знай.uа" писав про те, що лист не допоміг Сущенку, російські судді оголосили вирок.