На днях в уряді почали обговорення про 20% податок на всі іноземні товари сумою вище 22 євро. У минулому цей законопроект був відхилений через громадське невдоволення. Передає Хвиля.

Відомо, що зараз митним податком обкладаються тільки ті закордонні посилки, які перевищують вартість 150 євро.

Люди зустріли ініціативу влади з новим обуренням:

"Якщо приймуть цю норму, для моїх доходів і гаманця це буде дуже відчутно. А альтернативи цій якості я тут не можу знайти", – каже В'ячеслав, покупець імпортних вітамінів за 38 євро.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

До речі великі поштові компанії України такого ж негативної думки, адже вони прогнозують, що при введеному законі замовлення скоротяться, а люди просто стануть купувати товари з гіршою якістю.

"Бачимо за нашою статистикою, що товари, що купуються, наприклад, в США або Європі, мають середній чек в 75-80% випадків вище, ніж 22 євро. Значить, всі ці посилки, покупки будуть обкладатися ПДВ, що призведе до збільшення їх вартості на 20-30%", – каже Ірина Холод, директор з маркетингу поштової компанії.

Як відзначають більшість експертів, такі норми присутні і в країнах Євросоюзу, однак наші умови і зарплати абсолютно не схожі на європейські.

"По-перше, давайте не будемо забувати про середньоєвропейські доходи. А по-друге, про те, що там є потужна національна виробнича база, яка сама може запропонувати ринку альтернативну продукцію", – уточнює експерт з податкової політики Сергій Доротич.

За словами народного депутата Максима Курячия, такого законопроекту немає у профільному парламентському комітеті. І паніку розводять даремно.

"Такі законопроекти можуть йти тільки за рішенням уряду. На сьогоднішній день такої законодавчої ініціативи немає. Ні одна розумна людина не піде на зменшення неоподатковуваної вартості міжнародної поштової пересилки до 22 євро", – розповідає Курячий.

Нагадаємо, як можна зберегти витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій і зробити доставку виплат безкоштовною.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Укрпочта" починає пожинати "плоди" реформи - експерти в один голос заявляють про божевільні збитки державного підприємства.

Також "Знай.uа" писав, Google розширює свою присутність в Китаї і зробила стратегічну інвестицію в інтернет-магазин JD.com придбавши акцій цієї компанії електронної комерції на 550 млн доларів.