Підприємство мільярдера і радника президента Юрія Косюка (ТОВ "Вінницька птахофабрика") 1 листопада отримало 618 мільйонів гривень бюджетних дотацій. А всього за рік – 812 мільйонів гривень. Ця інформація напередодні була опублікована на веб-порталі використання публічних коштів Е-data.

У серпні ТОВ "Вінницька птахофабрика" за цією ж програмою вже отримало 187 млн гривень. В цілому це підприємство з початку року отримало 806 млн гривень.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Крім цього рішення на користь ТОВ "Вінницька птахофабрика", ще два підприємства Юрія Косюка (ВАТ "Зернопродукт МХП" та ПРАТ "Агрофорт") отримали кошти на утримання корів. Сума дотацій склала 5500000 гривень - це майже рекордна сума дотацій.

Загалом на програму компенсації вартості тваринницьких комплексів без залучення банківських кредитів виділено 1,7 мільярда гривень, з яких 806 млн гривень отримали підприємства холдингу МХП Юрія Косюка, і рік ще не закінчився.

Юрій Косюк
Юрій Косюк

Раніше ми писали, що у Вінницькій області жителі були просто змушені звернутися до Європейського Банку Реконструкції Розвитку зі скаргою на ПАТ "Миронівський Хлібопродукт", власником якого записаний ніхто інший, як радник президента олігарх Юрій Косюк.

В документі йдеться про те, що птахофабрики, де вирощують курей (так звані “бригади”) – джерело неприємного запаху і взагалі ризик руйнування всіх сусідніх будинків.

Раніше ми писали, що 25 жовтня оприлюднили щорічний рейтинг 100 багатих людей в Україні.Його склало видання Новий час.

У своїх руках найбагатші українці тримають 37,5 млрд доларів, що є половиною всього держборгу країни. Видання відзначає, що стан багатіїв зростає у 12 разів швидше, ніж ВВП України.

Вони збільшили швидкість, з якої приростає їх сумарні статки, – з торішніх 33% до нинішніх 43%.

Нагадаємо, поки ви намагаєтеся вижити на мінімалку, чиновники отримують космічні зарплати.

Як повідомляв портал Знай.uа, 18 жовтня, Верховна Рада розподілила кошти державної казни на 2019 рік.

Також Знай.uа писав, скільки українці можуть заробити в Польщі.