Запровадити комісії та ліміти на зняття готівки з метою стримування відтоку коштів клієнтів 5 листопада був змушений "ВТБ Банк". Про це йдеться в офіційній звітності НБУ:

"Зараз ми спостерігаємо деяке зниження обсягу ліквідності в АТ" ВТБ Банк ", яке відбувалося в процесі згортання діяльності АТ" ВТБ Банк "вже тривалий час і було поглиблено рішенням Апеляційного суду Києва від 5 вересня про блокування активів фінансової установи", - зазначено у повідомленні.

За даними НБУ, "ВТБ Банк" після набуття чинності судового рішення втратив шанс поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого в процесі стягнення заставного майна і активів.

"Національний банк здійснює посилений моніторинг ситуації, і при необхідності буде вживати заходів у межах повноважень, передбачених чинним законодавством", - додали у відомстві.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Втім, клієнтів запевнили, що ситуація з ліквідністю в "ВТБ Банк" ніяк не впливає на стабільність банківського сектора України, оскільки частка цієї фінустанови складає 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.

Нещодавно київський суд заарештував акції українських "дочок" ЗЕБа, ВТБ і Ощадбанку на виконання рішення Міжнародного арбітражу по "кримському" позовом екс-глави Приватбанку Ігоря Коломойського.

Крім того, на виконання рішення РНБО та указу президента Національний банк України запровадив санкції проти російських банків з 23 березня 2017 року.

Метою санкцій було запобігання виведення з них капіталів за межі України на користь пов'язаних осіб. Під обмеження підпали "Сбербанк", "Промінвестбанк", "ВТБ Банк", "ВіЕс Банк" і "БМ Банк".

Їм було заборонено здійснювати низку операцій на користь материнських установ: надання кредитів, позик, у тому числі на умовах субординованого боргу, розміщення депозитів, придбання цінних паперів, розміщення коштів на кореспондентських рахунках, розподіл капіталу.

Дивіться: НБУ пропонує запровадити санкції проти російських банків

Нагадаємо, в Україні змінять правила надання допомоги по безробіттю.Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, які продукти подорожчають перед Новим Роком. Також "Знай.ua" писав, українцям підготували нові тарифи на тепло та воду.