З 1 січня 2019 року українцям за посилки з-за кордону вартістю від 150 євро можливо доведеться платити ПДВ. З 1 червня порогова сума буде знижена до 100 євро.

Новий тариф стане реальністю для українців, якщо народні обранці приймуть законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів".

Відомо, що Міністерство фінансів пропонує визнати податковими агентами операторів поштового зв'язку, експрес-перевізників, які нараховують та сплачують ПДВ при ввезенні на митну територію України посилок, товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, у несупроводжуваному багажі.

"Ввезення на митну територію України товарів для одного одержувача - фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або у одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, буде оподатковуватися ПДВ за ставкою, встановленою Податковим кодексом" , - зазначено у документі.

Крім того, згідно із законопроектом в Україні буде встановлений перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, відповідно до якого, в 1-му півріччі 2019 го ПДВ буде нараховуватися на товари, рівень сумарної фактурної вартості яких буде вищим за еквівалент 150 євро. Сума не буде такою завжди, адже відомо, що з 1 липня 2019 року вона зменшиться до100 євро.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр ввів податок на вуглець: що це означає.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що має намір нав'язати податок на вуглець для провінцій, які не бажають боротися зі зміною клімату. І це незважаючи на опір у багатих виборцями районах країни.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у вівторок, 23 жовтня, заявив, що виконає обіцянку ввести податок на викиди вуглецю в провінціях, які не бажають боротися зі зміною клімату, що викликало негайні протести з боку багатою виборцями країни.

Як повідомляв портал "Знай.ua, стало відомо, що податок на авто: українцям все пояснили однією формулою.

Також "Знай.ua" писав, про те, що Тимошенко: Аграріям потрібно надати фіксований податок на землю та забезпечити беззаставні кредити.