Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що має намір нав'язати податок на вуглець для провінцій, які не бажають боротися зі зміною клімату. І це незважаючи на опір у багатих виборцями районах країни.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у вівторок, 23 жовтня, заявив, що виконає обіцянку ввести податок на викиди вуглецю в провінціях, які не бажають боротися зі зміною клімату, що викликало негайні протести з боку багатою виборцями країни.

Джастін Трюдо

Трюдо повідомив на прес-конференції, що всі зібрані гроші будуть повернені безпосередньо платникам податків у чотирьох провінціях без планів стримування викидів парникових газів.

Починаючи з квітня 2019 року вуглецеве забруднення спочатку буде коштувати 20 дол. США за тонну, збільшуючись на 10 дол. США в рік, поки не досягне 50 дол. США у 2022 році. Оттава представила цю пропозицію ще в 2016 році.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"Введення ціни на забруднення - кращий спосіб боротьби зі зміною клімату", - стверджує Трюдо.

Джастін Трюдо

Джастін Трюдо

Офіційні дані регулярно показують, що у Канади мало шансів досягти своїх цілей в області зміни клімату, спрямованих на скорочення викидів на 30 відсотків порівняно з рівнями 2005 року до 2030 року.

Новий податок буде мати найбільший вплив в провінції Онтаріо, самої густонаселеної провінції Канади.

"Вуглецевий податок Трюдо змусить наших літніх людей платити більше за опалення будинку ... змушують батьків платити більше, щоб заправити свій автомобіль, коли вони возять своїх дітей на футбол" – пишуть в Twitter противники податку.

Нагадаємо, запаси марихуани в Канаді тануть на очах. На радощах канадці змітають з полиць як можна більше.

Як повідомляв "Знай. ua", Трюдо публічно принизив Трампа. Відносини між країнами досягли свого апогею.

"Знай. ua" писав, що Трамп влаштував бойкот Трюдо прямо на Генасамблеї ООН. Конфлікт між Канадою і США триває з часів саміту "Великої сімки".