Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо після підписання нової торгової угоди між країнами не подякував своєму колезі Дональду Трампу.

Про це повідомляє канадське видання Global News.

Зокрема, під час свого виступу Трюдо перерахував всі сторони, які доклали зусилля до підписання нового торгівельного договору, проте не згадав про президента США Дональда Трампа.

Так, на прес-конференції, яка була присвячена підписання угоди він подякував главі МЗС Канади Христі Фріланд, колишньому прем'єр-міністру Канади Брайану Малроуні, парламентеру від NAFTA Стіву Верхейлу, послу Канади в США Девіду Макнотону і торговельному представнику США Роберту Лайтайзеру.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Більше того ЗМІ відзначають, що публічна відмова Трюдо полякувати Трампу повністю закономірка, адже перемовини про нову угоду тривали дуже довго та складно, через що напруження між представниками Канади та США лише зростало.

Разом з тим варто відзначити, що раніше президент США Дональд Трамп відмовився від зустрічі із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН. Як пояснив американський президент, причина тому - відсутність прогресу в переговорах про торговельну угоду. На думку Трампа, Канада нібито "погано поводиться" по відношенню до США.

"І я сказав йому:" Забудь про це, і, чесно кажучи, ми просто думаємо про те, щоб ввести мита на автомобілі з Канади. Я повинен бути чесний з вами, ми не ладнаємо з їх учасниками переговорів, ми думаємо, що їх учасники переговорів довгий час використовували нашу країну", - підкреслив лідер США.

Як відомо, наприкінці серпня нинішнього року, після декількох місяців напружених переговорів Сполучені Штати і Мексика погодили нову торговельну угоду без Канади. Канадські офіційні особи, включаючи прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, наполягають на тому, що Оттава не підписуватиме документ.

Варто відзначити, що конфлікт між лідерами країн розпочався вже довлі давно. Зокрема, президент США Дональд Трамп наказав представникам Вашингтона не підписувати угоду за підсумками саміту "Великої сімки" у Канаді.

"Зважаючи на брехливі заяви Джастіна Трюдо під час прес-конференції та той факт, що Канада обкладає американських фермерів, робітників та компанії величезними митами, я наказав представникам США не підписувати комюніке, поки ми розглядаємо можливість введення тарифів на автомобілі, які завалюють ринок США!" - заявив Трамп.

За його словами, поведінка Трюдо на саміті G7 була "нечесною та слабкою".

Нагадаємо, канадський прем'єр оригінально привітав українців з Днем Незалежності.

Як повідомляв "Знай.ua", чому так добре живе Канада, а Україна – у злиднях.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп і Меркель жорстко посварились через Путіна.

Трамп і Трюдо задоволені торговою угодою