Зараз українці з "елітних" авто (вартістю понад 1 млн 396 тис. грн) сплачують податок в сумі - 25 000 гривень.

А в українському парламенті мають намір змусити сплачувати податок всіх власників автомобілів. Так, буквально всіх, у кого є транспорт: автобус, автомобіль або мотоцикл. І не важливо, скільки коштує транспортний засіб. Про це пише портал "Політека".

Головне одне, вік ТЗ — оподатковуватиметься машина старше п'яти років від року її виробництва. Платіжки фіскальщики направлятимуть за місцем реєстрації власника авто.

водій авто
водій авто

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Яким буде новий податок?

Двадцять п'ять тисяч гривень і все. Податок на всі авто старше п'яти років вважатимуть за спеціальною формулою: Ставка = базова Ставка х До двигуна х До віку х До екологічності.

Розберемо формулу. Якщо автомобіль на бензині, то ставка базова — 200. Якщо на дизелі — 300. Коефіцієнт двигуна — це об'єм двигуна, розділений на 1000 куб см.

заправка автомобіля
заправка автомобіля

Коефіцієнт віку вік автомобіля мінус п'ять. Екологічний коефіцієнт залежить від відповідності автомобіля екологічним стандартам Євро-2 і нижче — 4; Євро-3 — 3; Євро-4 — 2; Євро-5 — 1,5; Євро-6 та вище - 1.

Наприклад, є автомобіль на бензині з двигуном 2200 см³ і йому пішов шостий рік від дати виробництва. Перші п'ять років власник цього авто може нічого не сплачувати, а як тільки у шостий — йому прийде платіжка від фіскальної служби на суму 660 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український парламент прийняв рішення відхилити пропозицію Кабміну щодо підвищення акцизного податку на тютюнові вироби, вино, пиво і спиртовмісні продукти.

Варто зазначити, що уряд планував підняти ставки на 9%, аргументуючи це "забезпеченням формування доходної частини державного бюджету України на 2019 рік". Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Варто нагадати, що депутати прагнуть застрахувати кожного українця. Так, громадяни в обов'язковому порядку змушені будуть оформлювати страхові поліси. А платити за них будуть ті ж громадяни, у яких відніматимуть частину зарплати.

Нагадаємо, Гройсман дозволив українцям зробити "газовий" вибір.

Як повідомляв Знай.uа податки на авто: скільки і за що платитимуть українці щороку.

Знай.uа писав, тютюновий законопроект №9188 пролобійовано виробниками дорогих сигарет.