В Україні з 1 грудня слідом за зростанням прожиткового мінімуму зросте максимальний розмір допомоги безробітним. Про це повідомляє Хвиля.

соцвиплати
соцвиплати

На даний момент він становить 7 108 гривень, тобто чотири прожиткових мінімуми. Однак після індексації ця сума зросте до 7 412 гривень.

виплати
виплати

Як відомо, у березні 2019 року Кабмін планує перерахувати всі виплати з урахуванням зростання зарплат та інфляції.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше ми писали, як можна зберегти витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій і зробити доставку виплат безкоштовною. Про це розповів генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

За словами Смілянського скоротити витрати на доставку пенсій до нуля за п'ять років, можливо, якщо український парламент ухвалить законопроект №6601 (був зареєстрований 21 червня 2017 року).

"Цей законопроект може дати оператору поштового зв'язку право надавати фінансові послуги. Співпраця з приватними компаніями також могло б пришвидшити цей процес", – заявив Смілянський.

Варто нагадати, що керівник ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський заявив, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв сприяти у вирішенні питання доставки пенсій через Укрпошту. Про це Смілянський заявив під час прес-конференції 1 листопада.

Також ми писали, що з 1 грудня планують чергову індексацію соціальних виплат, українців очікують великі зміни.

Майбутнє підвищення дозволить збільшити доходи найменш забезпечених як мінімум на рівень інфляції. У результаті через місяць зростуть мінімальний розмір аліментів, мінімальна і максимальна пенсії, допомоги по безробіттю тощо.

Ми повідомляли, що сьогодні українці мають можливість отримати паспорт без штампів про шлюб і прописку. ">українці можуть отримати паспорт без штампів про шлюб та прописку.

З 1 листопада можна поміняти звичайний паспорт-книжечку на пластикову ID-карту за бажанням, а не тільки в разі втрати або зміни прізвища. Крім того, це в обов'язковому порядку слід зробити до закінчення терміну дії "книжечки", який видавали з 1994 року.

Нагадаємо, Гройсман оголосив війну Укрпошті, як це відіб'ється на простих українцях.

Як повідомляв Знай.uа що загрожує українцям, які відмовилися від "трудових".

Знай.uа писав, українців можуть залишити без пенсій.