В Україні з 5 листопада повноцінно запрацювала система BankID, яка дозволяє одержувати довідки від держорганів або відкривати рахунки в банках,не виходячи з дому, просто в інтернеті.

Що це таке?

BankID - це єдина електронна система верифікації людини, яка дозволяє підтвердити особу дистанційно і отримати доступ до адміністративних і банківських послуг. Якщо коротко, то всі документи, що посвідчують особу, будуть зберігатися у вашому електронному записі, - пише "Я і Закон".

Ввів нову систему Нацбанк України.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

НБУ

Як працює система

З новою послугою українці зможуть отримати понад 70 адмінпослуг, а також відривати рахунки просто в мережі, для цього не потрібно ососбисто відвідувати відділення фінустанов.

З новою системою можна спростити оформлення документів. Наразі українцям доступно 70 різних послуг, проте найближчим часом перелік мають збільшити.

Процедура реєстрації

Підключення до нової системи Нацбанку абсолютно безкоштовне. Пройти ідентифікацію в системі нескладно, але є ряд умов. Так, користувач повинен бути клієнтом банку, який вже підключився до системи BankID.

Наразі до системи підключено 5 популярних фінустанов: ПриватБанк, А-банк, Банк Південний, Конкорд, Ощадбанк.

Банки через сервіс BankID зможуть передати наступні дані:

  • прізвище, ім'я, по батькові;
  • дата народження;
  • ідентифікаційний номер (ІПН);
  • адреса реєстрації;
  • номер телефону;
  • e-mail адресу;
  • скан-копії паспорта та ІПН.

реєстрація

Що це дасть українцям?

Для того, щоб відкрити рахунок в банку,отримати довідку тепер не потрібно оббивати пороги банків та стояти в чергах. Все, що вам потрібно, це інтернет, мобільний телефон та електронний підпис.

Нагадаємо, в СБУ перелічили усі шахрайські схеми, які на сьогодні вдалося виявити при спробі взяти кредит на ім'я чужої людини.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як та де вони отримуватимуть пенсії після скандалу з "Укрпоштою" та закриттям відділень.

Також Знай.ua писав про те, що експерти розповіли, коли долар припинить знущання.

Дивіться: Що таке електронний підпис та як його отримати українцям