В Україну вже не повернеться "солодкий" курс "8". Однак позитивні зміни на вітчизняному валютному ринку, швидше за все, можливі.

Експерти розповіли, як в Україні може зміниться курс національної валюти по відношенню до американського долара. Про це пишуть українські ЗМІ.

Обмін валюти
Обмін валюти

"Навіть курс 8 грн/$1 нереальний. Якби була відповідна стратегія на стабільність і зміцнення гривні, спокійно її можна було б зміцнити до рівня 25 грн/$1, а за п'ять-десять років можна було б зміцнити гривню до курсу 20 грн/$1", — припускає голова Комітету економістів України Андрій Новак.

обмін валют
обмін валют

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А ось зовсім позитивний сценарій озвучив фінансовий експерт Олексій Кущ.

"Якщо сформувати пул в $30 млрд на рік від прямих іноземних інвестицій, трансфертів трудових мігрантів та профіциту фінансового рахунку, ми зможемо сформувати дуже потужний і стійкий тренд на зміцнення національної валюти і вийти на той природний рівень девальвації, який повинен був бути в 2014-2015 роках — приблизно 12-14 грн/$1, тому що все, що було вище, сталося через неякісний державний менеджмент та неефективної політики Національного банку", - повідомив експерт.

Варто нагадати, що Україна і Туреччина вирішили до кінця року завершити роботу щодо підписання договору про Зону вільної торгівлі. Про це повідомив глава Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час спільного виступу з президентом України Петром Порошенком у Стамбулі.

"На цьому засіданні (7-е засідання Стратегічної ради, - ред.) ми прийняли рішення до кінця року завершити роботу щодо підписання угоди про зону вільної торгівлі. Ми віримо, що завдяки цій угоді ми зможемо досягти нашої мети - торгового балансу обсягом 10 млрд доларів ", - розповів президент Туреччини Ердоган.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українців з'явилася можливість заробити на відновлюваної енергії. З 2014 для приватних господарств діє так званий "Зелений тариф". Він полягає в тому, що державні електрокомпаніі зобов'язані купувати електроенергію з джерел відновлюваної енергії за встановленими державою цінами.

Нагадаємо, долар по 30? Українців попередили, що приготувала наступний тиждень.

Як повідомляв Знай.uа які перспективи чекають студентів і заробітчан в 2019 році.

Знай.uа писав, Польща перекриває кисень заробітчанам: куди бігти українцям.