Власники автомобілів з іноземною реєстрацією номерів планують провести акцію протесту під Верховною Радою у Києві та здійснити блокування урядового кварталу.

Про йдеться на сайті ПОЛІТОЛОГ.

Крім того, власники автобусів та фур будуть мітингувати поблизу Міністерства інфраструктури, заблокувавши проспект Перемоги.

"Акція протесту завтра буде тільки у Києві. Перша частина буде біля Міністерства інфраструктури. Там буде близько 300 автобусів, півсотні фур. Буде повністю перекритий проспект Перемоги. Ця акція почнеться о 7 ранку і закінчиться близько 8:30. З 9 ранку розпочнеться акція протесту автомобілістів на Єврономер біля Верховної Ради. Вони перекриють урядовий квартал. Швидше за все, акція протесту тут буде цілий день, а може і не один день. Планується, що в мітингу візьмуть участь від 10 до 30 тисяч машин. Але скільки буде - подивимося", - розповів керівник організації "АвтоЕвроСила" Олег Ярошевич.

Також очільник "АвтоЕвроСила" зазначив, що протестувальники будуть вимагати звільнення керівника «Укртрансбезпеки» Михайла Ноняка та прийняття законопроектів №8487 та 8488, які значно знижують акциз на розмитнення автівок.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ми вимагатимемо, щоб вийшов міністр інфраструктури і взяв вимога про звільнення глави "Укртрансбезпеки" Михайла Ноняка. Я розумію, що рішення про звільнення приймає не міністр, але він буде в Кабміні. Тому він зможе передати нашу вимогу уряду. Біля Верховної Ради ми будемо вимагати прийняти законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин. Прийняти їх з правками, а не в тому вигляді, в якому він вийшов з комітету", - повідомив Ярошевич.

Нагадаємо, раніше євробляхи зникнуть: кому та скільки заплатити, щоб не втратити авто.

Верховна Рада готує новий законопроект, який контролюватиме ввезення авто з іноземною реєстрацією. Так, документ передбачає внесення грошової застави за кожен другий автомобіль.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що євробляхи перемогли: суд поставив жирну крапку у епопеї з розмитненням.

Також "Знай.ua" писав, про те, що євробляхи з Литви: які моделі найчастіше обирають українці.