Українців, які є власниками авто з європейськими номерами, нарешті порадували приємною новиною.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу Верховного суду України.

У повідомленні сказано, що Верховний суд визнав законним користування автомобілем з іноземною реєстрацією, який ввезений в Україну з метою транзиту.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Таке рішення було ухвалено на початку жовтня у справі за позовом Михайла Козинця проти митниці.

Митниця
Митниця

Чоловік просив скасувати постанову, якою його визнали винним у порушенні митних правил та оштрафували на 8500 гривень.

"Позивач, будучи власником автомобіля з реєстраційним номером Естонії і не знятого там з реєстрації, 26 лютого 2016 року ввіз цей автомобіль на митну територію України… з метою транзиту", – пояснюють у суді.

Під час судових засідань чоловік визнав, що ввіз автівку для тривалого користування, а режим "транзит" заявив, щоб уникнути розмитнення та заощадити кошти.

У повідомленні уточнюється, що ще у 2016 році суд першої інстанції на Хмельниччині став на бік водія, але пізніше апеляційний суд усе ж визнав його винним.

суд
суд

У свою чергу, Верховний суд наголосив, що у Митному кодексі не йдеться про порушення щодо товарів, які ввезені тимчасово.

Вердикт суду прозвучав на користь власника авто - користуванні нерозмитненою автівкою на "євробляхах" відсутнє порушення законодавства.

Нагадаємо, більшість українців, які вже придбали автівки з європи (в народі просто "євробляхи") навіть після затвердження нових законів не зможуть розмитнити машини, крім того, на водіїв ще й чекають штрафи.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

Авто з іноземною реєстрацією найчастіше перебувають на території України в режимі тимчасового ввезення, як правило такими машинами керують за дорученнями.

Про це розповів юрист Ігор Степанов, - пише OBOZREVATEL.

При цьому, розмитнити авто і зареєструвати його в Україні може тільки реальний власник.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"


Як писав раніше Знай.ua, днями спливли погані новини для власників авто на єврономерах. Жарти закінчилися, українські копи отримали подаруночок від литовських колег.

євробляхи
євробляхи


Також Знай.ua писав про те, що у разі легалізації автомобілів на європейських номерах, більша частина їхніх власників буде позбавлена можливості отримувати комунальні знижки.