Нещодавно уряд оприлюднив нові розміри штрафів для водіїв за перевищення швидкості, а вже із вівторка, 16 жовтня, нові правила та "грошові санкції" для порушників вступили в дію.

дороги України
дороги України

Про це пише Рoliteka.

Підготовка до штрафних санкцій була досить масштабною, адже ще тиждень тому на українські дороги повернулися радари для контролю швидкості руху.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Як і було оголошено урядом, 8 жовтня проект стартував у пілотному режимі, коли і водії і патрульні звикали до не надто приємних змін.

Тому на минулому тижні водіїв не штрафували за порушення швидкісного режиму, але давали усне попередження.

поліція
поліція

Однак починаючи з вівторка, 16 жовтня, патрульні не обмежаться профілактичною бесідою та попередженнями про підвищену небезпеку цього правопорушення.

Саме з 16 жовтня поліцейські почнуть притягувати до відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху.

Варто зазначити, що штраф "світить", починаючи із перевищення швидкості у 20 км/год. Отож, за перевищення більш як на 20 км/год штраф складатиме 255 грн. А ось за перевищення більш як на 50 км/год штраф вже буде 510 грн.

штрафи для водіїв
штрафи для водіїв

У поліції повідомили, що боротися з порушниками копи будуть в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення, а також міських магістралей, на яких перевищення швидкості руху є головною причиною дорожніх аварій.

ДТП у Києві
ДТП у Києві

Для контролю швидкості руху патрульні поліцейські використовуватимуть сучасні американські прилади лазерного типу TruCam.

Нагадаємо, в Україні показники кількості ДТП щодня просто вражають цифрами. В Європі ці цифри знчно менші, однак і суми штрафів за порушення правил дорожнього руху відрізняються від українських.

водій авто
водій авто


Як писав раніше Знай.ua, у понеділок, 15 жовтня, в Україні почали діяти нові штрафи за підвищення допустимої швидкості на дорозі.

Дороги Києва
Дороги Києва


Також Знай.ua писав про те, що більшість українців, які вже придбали автівки з європи (в народі просто "євробляхи") навіть після затвердження нових законів не зможуть розмитнити машини, крім того, на водіїв ще й чекають штрафи.