Погані новини для власників авто на єврономерах. Жарти закінчилися, українські копи отримали подаруночок від литовських колег.

Литовська поліція передала українській доступ до бази даних, яка допоможе митникам скоротити ввезення до України автомобілів з європейською реєстрацією.

За інформацією українських поліцейських, нам подарували пакет, завдяки якому можна заходити до європейських баз даних. У нас сьогодні дуже багато євроблях на території країни. Як правило, вони або литовські, або польські. Про це пише портал "Політека".

євробляхи
євробляхи

Україна співпрацює з Литвою щодо автомобілів, які були вивезені з Литви і вважаються там знищеними або неіснуючими, але з'являються в Україні на литовських номерах. Тому ми зараз отримуємо від них інформацію, будемо робити невеликі перевірки, дивитися, чи законно використовуються ці транспортні засоби при перетині кордону, чи ні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

Це зменшить кількість незаконно ввезених в Україну автомобілів. Є евробляхи, які заїжджають на відповідних номерах на законних підставах, а є автомобілі, які були викрадені, але не перебувають у спільній базі даних у нас, тобто ми не бачимо, викрадені вони чи ні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нещодавно уряд оприлюднив нові розміри штрафів для водіїв за перевищення швидкості, а вже з вівторка, 16 жовтня, нові правила та "грошові санкції для порушників вступили в дію.

Варто нагадати, що більшість українців, які вже придбали машини з Європи (в народі просто "євробляхи"), навіть після затвердження нових законів не зможуть розмитнити машини, крім того, на водіїв ще й чекають штрафи. Авто з іноземною реєстрацією найчастіше знаходяться на території України в режимі тимчасового ввезення, як правило, такими машинами керують за дорученнями. Про це розповів юрист Ігор Степанов.

Нагадаємо, у євробляхерів урвався терпець, дороги перекриті, водії виставили ультиматум.

Як повідомляв Знай.uа чому поліцейська евакуація авто незаконна.

Знай.uа писав, незабаром почнеться полювання на українських водіїв.