В Україні з'явилася ціла мережа спеціальних викрадачів, які спеціалізуються тільки на "вилученні" авто на європейських номерах.

У більшості випадків, після викрадення, такі авто йдуть на чорне розбирання, а ось про продаж автомобіля може заявити тільки власник, а не той, хто ганяє на ній по Україні.

Хто такий "потерпілий" в українському кримінально-процесуальному кодексі прописано чітко і ясно – тільки особа, яка є справжнім власником. Про це пише портал "Політека".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Ні для кого не секрет, що практично всі автомобілі на європейських номерах є власністю литовців, поляків, чехів, угорців, болгарів і т. д.

Людина, яка їздить на території України на такому автомобілі, не зможе подати заяву на викрадення з проханням оголосити авто в розшук, якщо він не є уповноваженим з боку офіційного власника транспортного засобу вчиняти такі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для українських власників евроблях з'явилися сумні новини. Крім постійних порожніх обіцянок щодо пом'якшення податкових умов на голову водіїв авто на єврономерах впала нова злочинна схема. Про це стало відомо завдяки повідомленням юриста Олександра Плахотника.

Варто нагадати, що в 2018 році громадяни України почали особливо активно купувати іноземні автомобілі. Причин тому є декілька. Однак тільки за липень 2018 року українці купили на 30% більше авто в порівнянні з липнем минулого року. Про це повідомляє Укравтопром.

За перші сім місяців в Україну було завезено автомобілів на суму 1,2 мільярда доларів. Так, тільки в липні 2018 року в країну імпортували 18444 легкових авто на загальну суму 170,2 мільйона доларів. І це на 30% більше показника липня 2017 року.

Нагадаємо, українцям дозволили їздити без прав: подробиці підозрілого сюрпризу.

Як повідомляв Знай.uа влада потирає руки: українців з євробляхами і без знов вдалося зіштовхнути лобами.

Знай.uа писав, як купити б/у авто: ці реальні поради заощадять вам купу грошей.