Міністерство закордонних справ України висловило протест через продовження арешту українському політв'язню Павлу Грибу.

Про це заявила речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

Наразі вже відомо, що Павла Гриба викрали російські спецслужби на території Білорусі, куди він поїхав для зустрічі з дівчиною. Проте після перетину кордону ФСБ затримала українця та відразу ж вивезла до Росії.

"Фарс у справі Гриба триває. Сьогодні йому незаконно продовжили арешт в РФ до квітня 2019 р. Висловлюємо протест РФ і вимагаємо звільнення", - заявила Беца.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як повідомлялося, суд продовжив арешт Павлу Грибу до 24 квітня 2019 року. Розгляд справи по суті призначено на 15 листопада.

Разом з тим варто відзначити, що уПівнічно-Кавказькому окружному суді (Ростов, Росія) українському 20-річному політв’язню Павлу Грибу зачитали обвинувальний акт, йому інкримінують схиляння до теракту.

Це підтвердила просто із зали засідань журналістка Ірина Ромалійська. Сам Павло провину не визнає, та й за час слідства було зафіксовано чимало порушень.

"За версією обвинувачення, він схиляв (в розмовах та по листуванню в скайпі) російську школярку Тетяну Єршову виготовити вибухівку та підірвати її на шкільній лінійці. Дівчинка нібито не любила "вчителів, учнів та віх росіян". Зараз обвинувальний акт (висновок) можуть повернути прокурору. Тому що в папері у нього вказана стара редакція статті, яка передбачає 8 років колонії. А вже діє нова редакція — за нею Гриба можуть засудити на 10 років", — пояснила вона.

Справа Павла Гриба

Нещодавно його адвокат Марина Дубровіна заявила: під час слідства були допущені серйозні порушення, які не дозволяють продовжувати суд.

7 липня уповноважений з прав людини в Ростовській області Анатолій Харківський заявив, що політв’язня Кремля Павла Гриба утримують в СІЗО нібито без порушень. 3 липня батько політв'язня Гриба Ігор повідомив Громадському, що його сина після етапування до іншого слідчого ізолятора у російському Ростові-на-Дону сильно побили в'язні, коли дізнались за якою статтею його обвинувачують. Крім того, у Павла відібрали всі речі та продукти харчування, які напередодні передали українські консули.

Після заяв батька політв'язня у Росії заявили, що нібито не виявили в українського політв’язня Павла Гриба слідів побиття.

Влітку минулого року український офіцер Ігор Гриб заявив про викрадення сина спецслужбами РФ у Білорусі. За його словами, ФСБ виманило його сина Павла до Гомеля, під виглядом зустрічі з дівчиною та провело затримання. Згодом з'ясувалось, що Павло Гриб, який зник у білоруському Гомелі, перебуває в управлінні ФСБ Росії у Краснодарі. Гриба в РФ звинувачують у тероризмі.

У Росії заблокували переказ коштів на рахунок Павла Гриба. У 2017 році українські лікарі відправились до українця, однак, російські правоохоронці їх не пустили.

Нагадаємо, батько в'язня Кремля б'є на сполох.

Як повідомляв "Знай.ua", кати Путіна вибивають зізнання із українців.

Також "Знай.ua" писав, що в російському СІЗО глумляться над українським підлітком.

Павло Гриб, що перебуває у СІЗО в Росії, не отримує лікування від початку цього року