Після тривалих акцій протесту власників машин на іноземних номерах, Верховна Рада нарешті проголосувала у другому читанні закон №8487 у другому читанні та в цілому. Документом пропонується запровадження спрощеної системи розмитнення автомобілів на єврономерах (так званих "євроблях").

Це рішення підтримали 250 депутатів, хоча правки все ж таки внесли. Зокрема, збільшили базову ставку для великих автомобілів: на бензиновому двигуні — з 50 євро до 100 євро, на дизельному двигуні — з 75 євро до 150 євро.

Протягом перших 60 днів пропонують запровадити "знижку" на розмитнення за новою формулою у розмірі 50%. Тобто, вартість розмитнення авто складатиме лише 50% від розрахованої за новою формулою. Проте у ході обговорення термін вирішили збільшити до 90 днів.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Відповідно до пропозицій законопроекту для розмитнення авто на єврономерах буде застосовуватись нова формула. Так, за основу братиметься базова ставка у 50 євро для машин на бензиновому двигуні та 75 євро для машин на дизельному двигуні.

Для розрахунку акцизу, цю суму потрібно буде помножити на кількість років з року наступного після виробництва авта та на коефіцієнт об’єму двигуна (об’єм двигуна в кубічних сантиметрах, що ділиться на 1000). Рада ухвалила даний закон у першому читанні 13 липня. Тоді його підтримало 265 депутатів.

Дивіться: Законопроект про євробляхи: скільки тепер коштуватиме розмитнення авто?

Нагадаємо, столичні вулиці заполонила незаконна реклама. Як повідомляв "Знай.ua", учасник мітингу за закон про "євробляхи" звернувся до влади. Також "Знай.ua" писав, мобільний додаток для скарг киян "КМДА 1 551" нещодавно зник з офіційного магазину Google Play.