З 1 грудня 2018 року в Україні зросте мінімальний розмір аліментів.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що справедливо підняти мінімальну суму виплат для дітей, як мінімум вдвічі. Виплати повинні становити не менше 2 тисяч гривень.

Відзначається, що мінімальний розмір аліментів прив’язаний до прожиткового мінімуму на дитину. І в кожному конкретному випадку розмір виплат визначає суд.

гроші

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Однак новим законом про аліменти встановлена ​​і мінімальна межа.

З 1 грудня збільшують прожитковий мінімум, разом з тим і стане більшою мінімальна сума аліментів. Так виплати підвищать на сто гривень. Таким чином, аліменти на дитину старше 6 років складуть не менше 2027 грн, а на дитину віком до 6 років – 1626 грн.

Також Міністерство юстиції має намір ввести стимули для батьків, які вкладають кошти у своїх дітей, – наприклад, встановити податкові та соціальні пільги.

Раніше повідомлялося, що після вступу в силу нового закону проти злісних неплатників аліментів у публічний реєстр боржників були внесені більше 170 тисяч чоловік.

дитина

Неплатників аліментів подали у розшук

Сьогодні близько 12 тисяч осіб, які ухиляються від сплати аліментів, оголосили у розшук.

За офіційними даними, завдяки новому закону з боржників на користь дітей було стягнуто понад 225 мільйонів гривень лише за один місяць.

Багато хто змушені були барти кредити, щоб погасити заборгованість, яку накопичували місяцями, а то й роками.

Нагадаємо, з 1 грудня крім аліментів, також підвищується розмір прожиткового мінімуму.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям видають новий ви кредитів. Новий закон допоможе спростити доступ громадян до позик у банках.

Також Знай.ua писав про те, що новий закон змусить молодих матерів кидати дитину на няню та йти на роботу.

Дивіться: Як працює скандальний закон про аліменти в Україні