Киянам повідомили про те, як змінилися тарифи на опалення. Жителі столиці незадоволені зростанням тарифів і близькі до акцій протесту – з таким зростанням цін, непогано було б підвищити ще й зарплати і знизити ціни на продукти. Оскільки якщо подібна тенденція збережеться і не буде скоригована, незабаром нам доведеться харчуватися самим лише теплом.

Офіційну ціну тепла опублікувала прес-служба Київтеплоенерго в п'ятницю, 9 листопада. Всім киянам, хто гріється по теплолічильнику, призначені тарифи 1354,78 грн з одну Гкал з ПДВ.

Якщо у будинках лічильники не встановлені, то кияни платитимуть за тарифом 31.52 грн за 1 квадратний метр.

Відомо, що дані тарифи затверджені розпорядженням Київської Міської Державної адміністрації (КМДА) "Про встановлення тарифів на теплову енергію, виробництво теплової енергії, транспортування теплової енергії, постачання теплової енергії, послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води комунальному підприємству Київтеплоенерго".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

"Знай.ua" писав, як утеплити будинок за рахунок держави.

До приходу перших заморозків залишаються лічені тижні, а то й дні. Як завжди, найбільш гострим питанням для жителів столиці традиційно залишається тепло в будинку. Ми дізнавалися, як кияни зможуть реально заощадити сотні тисяч гривень на утеплення будинку, скориставшись діючими сьогодні держ - і міськпрограммами.

Як повідомлялося раніше, українців чекають нові субсидії. Оскільки добро і зло повинні бути збалансовані, то крім неприємних сюрпризів , має бути і щось радісне.

Так, міністерство планує ініціювати введення житлових субсидій на оплату внесків по установці, обслуговуванню і заміні лічильників.

Крім того в рамках запропонованого проекту розглядається можливість розширення субсидій, які надаються для споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках при відповідних індивідуальних договорах, а також на купівлю газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Нагадаємо, тариф на світло теж зробить різкий стрибок. Наступного літа слід очікувати різке підвищення електроенергії. Так, ціна за світло для населення може зрости відразу в 1,5 рази.

Про це повідомляє "businessua.com".

Діючий тариф покриває лише 50% економічно обґрунтованої вартості "струму". Після відкриття ринку тарифи будуть визначати попит і пропозиція.