Обіцяне НБУ зростання номінальної зарплати в Україні на 25% до кінця цього року, залежить від ситуації на закордонних ринках праці.

Українські роботодавці в питаннях підвищення заробітних плат безпосередньо зав'язані на іноземних конкурентів, передає Хвиля.

зарплата
зарплата

Таку думку в ефірі ObozTV висловила експерт з працевлаштування Тетяна Пашкіна. За її словами, в цьому році зарплата в Україні підвищувалася завдяки тому, що середні виплати зросли в Польщі, а Чехія подвоїла свою квоту на працевлаштування.

"Тобто українські роботодавці боролися вже не між собою, а з іноземними роботодавцями. І далі буде та ж ситуація", – пояснила Пашкіна.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

зарплати українців
зарплати українців

Відповідно експерт прогнозує, що зростання зарплати в Україні може навіть перевищити заплановані показники НБУ, але тільки в тих галузях, які є експортоконкурентними в питанні робочої сили.

"Якщо це виробництва, якщо це люди без кваліфікації, якщо це айтішники… Якщо Польща затвердить договір щодо спрощення процедури тарифікації дипломів медиків та інженерів, то це будуть медики та інженери", – перелічила вона.

зарплата
зарплата

Раніше ми писали, що ввечрі у четвер, 8 листопада, в роботі ПриватБанка стався збій. Про це повідомляє прес-служба банку.

У компанії заявили, що стався збій системи в онлайн-системі "Приват24". Через сайт і додаток було неможливо перевести власні гроші на іншу картку і навіть інші рахунки. Така ситуація спостерігалася в 16:30.

Проте клієнти банку в соціальних мережах почали скаржитися на те, що навіть готівку з картки не можна було зняти вже з 10 ранку. У компанії заявили, що скарги на некоректну роботу сервісу з'явилися близько 16:00.

Нагадаємо, те, що в Україні виплачуються заробітні плати у основному з допомогою "тіньових" методів, давно стало нормою. Зарплати в конвертах, неофіційне оформлення та надання в документах неправдивої інформації про розмір виплат - все це робиться роботодавцями для того, щоб уникнути податків.

Нагадаємо, українцям розповіли, що загрожує за зарплати в конвертах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Верховна Рада розподілила кошти державної казни на 2019 рік.

Також Знай.uа" писав, скільки українцям "світить" на різних посадах в Польщі.