Сім'ї, які захочуть скористатися послугою муніципальної няні, не будуть позбавлені виплат на дитину. Також жінки, ні в якому разі, не втратять права на декретну відпустку.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева в коментарі УНН.

"Зараз поширюють такі чутки. Пов'язують це з введенням муніципальних нянь. Перекручують і кажуть, що їх вводять на заміну державної допомоги. Насправді буде і державна допомога, і муніципальна няня " Андрій Рева

Міністр уточнив, що муніципальна няня - це додатковий бонус від держави.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нещодавно соціальні мережі активно обговорювали скасування декретних виплат і декретної відпустки тим, хто вирішив скористатися послугами муніципальної няні.

Так, з наступного року українські сім'ї будуть отримувати спеціальні виплати, щоб найняти для дитини няню. Оплата послуги по догляду за дитиною до трьох років встановлена в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років - приблизно 1500 грн/міс. Цю послугу буде оплачувати держава.

Нагадаємо, Конституційний Суд України визнав законним скасування фінансової допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років і скорочення розміру допомоги під час її народження. Таким було рішення суду від 7 листопада 2018 року.

Так, Конституційний суд розглянув подання 50 народних депутатів щодо відповідності Конституції положень пункту 7 розділу 2 закону "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Цими положеннями, що набрали чинності 1 липня 2014 року, було передбачено скорочення матеріальної допомоги при народженні другої і третьої дитини та встановлення єдиного розміру соціальної допомоги при народженні дітей у сумі 41 280 грн.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", уряд анонсував зміну порядку виплат при народженні дитини і під час перебування матері у відпустці по догляду за дитиною.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що майже на чверть підняли ціну на газ, а потім підкрутять і тарифи.