В Україні останні кілька років намагаються позбавитися від свята 8 Березня і прибрати вихідний з цього дня.

Український історик і директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович переконаний, що в найближчому майбутньому Жіночий день змінить свій формат, передає "Хвиля".

За словами В'ятровича, молоде покоління вже не відчуває ностальгії за цим святом, яке, крім усього іншого, пов'язує нас з Росією.

"Я думаю, що українське суспільство готове відмовитися від традиції його святкування. Зокрема, тому, що все більше українців розуміє, що ми не можемо жити в одному ритмі з державою-агресором. Ця синхронність у святкуванні якихось свят з країною, яка намагається знищити нашу державу, є тим, що нас послаблює. І особливо серед молодого покоління немає якоїсь ностальгії за такими святами як 8 березня" Володимир В'ятрович

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Крім того, історик запевняє, що 8 Березня в жодному разі не зникне, свято, швидше за все, змінить формат.

"Переконаний, що цей день змінить свій формат. Не кажу, що 8 березня взагалі зникне з календаря, але думаю, що зміниться його ідея і концепція — ми будемо говорити не про міжнародний жіночий день, а про день боротьби за права жінок, що є важливим для українського суспільства. Очевидно, в такому новому форматі абсолютно зайвим буде вихідний день, який перетворює це свято на "день тортиків і букетиків" Володимир В'ятрович

Нагадаємо, український історик і голова "Українського інституту національної пам'яті" Володимир В'ятрович розповів, куди українська влада діває декомунізовані пам'ятники Володимиру Леніну.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", після створення Помісної церкви Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП, – ред.) доведеться змінити назву.

Також портал "Знай.uа" сообащал про те, що скандально відомий проросійський пропагандист, британець Грем Філліпс поглумився над могилою лідера ОУН Степана Бандери у річницю смерті політичного діяча.