Оскільки Константинопольська церква живе за григоріанським календарем, святкування Різдва в Україні нібито повинні перенести з 7 січня на 25 грудня.

Виявляється, ця новина, як зазвичай - міф російської пропаганди. В Українській православній церкві Київського патріархату взялися його розвінчати.

Про всі деталі синхронізації календарів розповів керівник інформаційного управління УПЦ КП, єпископ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці в Facebook .

За словами єпископа, питання про перехід на новий календар у процесі об'єднання не піднімався і не розглядається.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і ніяких розпоряджень або вимог щодо нього в Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ столітті, не встановлювалися" Євстратій

Крім того, Євстратій нагадав, що в 2017 році день 25 грудня був офіційно визнаний святковим днем.

"Слід нагадати, що в минулому році законом України від 25 грудня був визнаний святковим днем, і всі, хто бажає святкувати в цей день згідно зі своїми переконаннями — мають можливість робити це й зараз, питання Томосу та автокефалії з цим ніяк не пов'язані" Зоря

Нагадаємо, якщо Україні буде надано Томос про автокефалію Української православної церкви, країна буде відзначати Різдво Христове 25 грудня. Цю інформацію повідомляє Країна.

Планується перенесення святкування Різдва Христового - 7 січня на 25 грудня, так як Константинопольська церква живе за григоріанським календарем (точно так само, як і католицька) і Різдво на Фанарі відзначають 25 грудня.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) самоізолюється.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що після створення Помісної церкви Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП, – ред.) доведеться змінити назву.