В Україні зовсім скоро не стане касових аппаратів. А все через те, що їх визнали дорогими і застарілими.

Нова електронна система зможе працювати на будь-яких пристроях, які підтримують Android і iOS.

В Україні мають намір скасувати використання касових апаратів. Їх замінять електронною системою e-Receipt. Вона повністю замінить систему PPO для адміністрування і платників.

Державна фіскальна служба вже запустила нову електронну систему. На даний момент нова e-Receipt працює, як пілотний проект. Про це розповів виконуючий обов'язки заступника голови ГФС України Євгена Бамбізов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"По-перше, ми відходимо від старих касових апаратів, які дуже дорогі, адже їх ціна інколи досягає понад 20 тис. По-друге, ми відходимо від тривалої процедури оформлення цих РРО", - наголошується в повідомленні.

Нова система передбачає реєстрацію пристрою протягом 24 годин. Це означає, що після установки e-Receipt на планшет або смартфон варто зареєструватися і через добу цією системою вже можна користуватися.

Бамбізов зазначає, що нова система дуже проста у використанні і ГФС планує ввести її для всіх платників, тобто для "спрощенців" та юридичних осіб.

"Пілот вже працює, великі платники податків першими залучаються до цього проекту, і потім ми будемо поширювати цю практику на всю країну", - відзначає заступник керівника ГФС.

Нагадаємо, Е-квиток для киян: де купити, як працює. Де можна купити е-квиток для громадського транспорту.

Як повідомляв Знай. ua, киянин показав, як товар тікає від нього в популярному маркеті. Супермаркет з ваших кошмарних сновидінь - адже і так відбувається по всьому Києву.

Знай. ua писав, що Укрзалізниця купує окремий сервіс з продажу квитків на експрес Київ-Бориспіль за рекордні 21,4 млн. грн. Укрзалізниця збирається придбати програмне забезпечення для продажу квитків на експрес Київ-Бориспіль біля компанія "ВИТЕС".