В мережі вкотре розгорілися палкі дискусії навколо скасування та скасування "Міжнародного жіночого дня" 8 березня. Нещодавно директор Українського інституту національної пам’яті, історик Володимир В’ятрович днями заявив, що в майбутньому це свято має змінити свій формат.

Після його слів, думки українців знову розділились, одні підтримуютьініціативу влади, інші ж навпаки зазначають, що це не варто уваги, мовляв, в країні є що міняти, а свято, до якого так всі звикли, потрібно залишити - пише Politeka.

жінки

Відзначимо, багато хто згоден з декомунізацією відомого свята.

"В Україні вже кілька років намагаються скасувати "совок", але населення після 100 років зомбування всіляко цьому противиться і намагається гальмувати процес очищення від радянських міфів", – пишуть в мережі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Більш того, деякі користувачі вважають такий день образою для жінок.

"Яка різниця, Господи, вгамуєтеся, горілку можна пити хоч кожен день, в чому проблеми ??? Це свято приниження для жінки, яку помічають РАЗ на рік !!!!", "Не хочу і не буду святкувати день народження ні Клари Цеткін, ні Рози Люксембург","Коли я була за кордоном і розповідала про святкування 8 березня в нашій країні -мои закордонні друзі були дуже здивовані що взагалі є таке свято. І хоча ми вважаємо це свято міжнародним, то більше ніяка країна його не святкує!", – висловлюються користувачі соцмереж.

У той же час інші наполягають на тому, що свято має залишитися.

"Ну назвіть день Української жінки, якщо 8 березня вважаєте совком, але число і вихідний не варто міняти, звикли все вже", "Чим можна замінити це свято? Нічим. Можна замінити жінку – ні! Як би наші "винахідники" з ВР не ізощралісь все перейменувати, він буде з нами. Чуєте, пане В’ятрович!", – йдеться в коментарі.

Також деякі користувачі соцмереж налаштовані категорично проти будь-яких нових свят.

"Я ось, наприклад жодного новоізобретённого свята не те, що ні святкую, а навіть не знаю і більш того … знать не хочу! А твердження – потрібно так, як в усьому світі, не дуже вагомий аргумент, дуже нагадує, а що люди скажуть))) Давайте краще рівень життя зробимо, як у Європі, економіку, медицину, а потім вже про свята поговоримо!", – пишуть в інтернеті.

Як повідомляв портал Знай.ua, як автокефалія змінить календар свят в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві знову перекроять вулиці та змінять назви парків.

Дивіться: Декомунізація 8 березня. Чи готові до цьго українці