Депутати вирішили повернути акциз при ввезенні в Україну електромобілів.

Про це пише "Ліга".

СКІЛЬКИ ПЛАТИТИ?


Верховна Рада ввела акцизний податок на ввезення електромобілів з-за кордону. Про це йдеться у законопроектах №8487 і №8488, які парламентарі ухвалил минулого тижня.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Згідно документів, крім зміни розміру акцизу і алгоритму формування податку на бензинові і дизельні авто, закон передбачає введення акцизів на ввезення електромобілів з-за кордону.

Парламент скасував їх в минулому році до 1 січня 2019 року. Тепер акциз складе 1 євро за 1 кВт ємності акумулятора. Це означає, що акциз електромобілі Tesla складе 100 євро, на Nissan Leaf - 35-40 євро. Істотно це на ціну машин не вплине.

Депутати легалізували "евробляхі". Скільки буде коштувати розмитнення
Нагадаємо, в кінці року перестає діяти закон, який скасовував ПДВ для ввезення машин з електричною силовою установкою. Якщо Верховна Рада не продовжить його дію, це значно вплине на вартість електромобілів. Ціни на авто виростуть мінімум на 20%.

Додамо, раніше імпорт до України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, звільнили від акцизного податку та податку на додану вартість до 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, українцям пояснили, хто найбільше виграє від нового закону про розмитнення авто з-за кордону.

Як повідомляв портал Знай.ua, посеред Києва вщент вигорів автомобіль. А перед тим лідер рузу Авто Євро Сила Олег Ярошевич сам спалив свій Rangу Rover. на єврономерах.

Також Знай.ua писав про те, що сьогодні в Україні 600 власників авто на єврономерах можуть диктувати свою волю Верховній Раді.